Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci

kvakac - fotkakvakac, 18. júna 2019 12:52
Ďalšie recepty »
Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnciFoto: kvakac

Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica na mäso? Verte neverte, zachutilo mi to. Malá rada, ak použijete mäso, dajte vykostené stehna. Ja som použil kuracie štvrte a mal som málo mäsa. Pre ženy dosť, ale ja chlap sa budem tlačiť viac šošovicou ako mäsom?

5
porcií
10 min
príprava
240 min
na 90 - 95 °C

Suroviny

1200 g vykostené
500 g
400 g drobnozrnná suchá
1 hlavička
1/2 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1 l
1 bal.
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do pomalého hrnca dáme na dno mrkvu, na ňu dáme osolené mäso. Posypeme strúhaným cesnakom a napísanými koreninami. Pridáme umytú šošovicu a zalejeme vývarom. Vývar ja slaný, tak nesolíme. Hrniec zapneme na Low. To je tak 95 °C. Varíme štyri hodiny. Po tejto dobe je to všetko hotové. Na tanier dáme tortilu na ňu nanesieme vrstvu mäsovej zmesi. Môžeme pridať čerstvú paradajku a papriku, alebo šalát.

    Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci - obrázok 1
  2. 2

    Tortilu zvinieme a máme vyhrané. Je to pre mňa nezvyčajné, ale chuťovo dobré.

    Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist