Kura na šošovici s mrkvou v pomalom hrnci
Foto: kvakac
Recept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica na mäso? Verte neverte, zachutilo mi to. Zobraziť celý popisRecept na toto jedlo doniesla známa z dovolenky v Portugalsku. Moc som tomu nedôveroval - škorica na mäso? Verte neverte, zachutilo mi to. Malá rada, ak použijete mäso, dajte vykostené stehna. Ja som použil kuracie štvrte a mal som málo mäsa. Pre ženy dosť, ale ja chlap sa budem tlačiť viac šošovicou ako mäsom?
porcií
príprava
na 90 - 95 °C
Postup
-
1
Do pomalého hrnca dáme na dno mrkvu, na ňu dáme osolené mäso. Posypeme strúhaným cesnakom a napísanými koreninami. Pridáme umytú šošovicu a zalejeme vývarom. Vývar ja slaný, tak nesolíme. Hrniec zapneme na Low. To je tak 95 °C. Varíme štyri hodiny. Po tejto dobe je to všetko hotové. Na tanier dáme tortilu na ňu nanesieme vrstvu mäsovej zmesi. Môžeme pridať čerstvú paradajku a papriku, alebo šalát.
-
2
Tortilu zvinieme a máme vyhrané. Je to pre mňa nezvyčajné, ale chuťovo dobré.
Vďaka za koment. Ja keď som to išiel robiť moc veľkú nadej som tomu nedával a napokon ostal som sám prekvapený. Je to dobré. Preto som to nefotil od začiatku. No v podstate je to veľmi jednoduchá príprava jedla.
Vďaka za koment. To máš pravdu, je to recept pre ženy. Ja som za hodinu bol hladný.
Vďaka za koment. Nie len vyzerá, ale aj je to dobré. No na budúce tam dám bôčik, alebo koleno, aby to nebolo plané.
Vďaka za koment. Ja som škoricu doteraz používal len na paradajkové omáčky. Toto je tak trochu orientálna chuť.
Dik za koment. Mala rada ak nechceš byť potom za chvíľu hladný tak tam prihoď nejakú krkovičku.
Takto aspoň vidím že sa mám toho ešte veľa učiť.
p.s. je tam dost stavy, do ni se bude namacet pita chleba. Dilo je vymazlene, vychucene, vytunene, uzasne!
Vďaka za pridanie obrázku. Niekedy skúsim aj s tým feniklom.
Vďaka za koment.
Vďaka za koment.