Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Foto: novalim
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín s pridaním vaječného bielku. Oplatí sa mať Zobraziť celý popisPod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových surovín s pridaním vaječného bielku. Oplatí sa mať ich vždy po ruke. Dá sa z nich vykúzliť chutné hlavné jedlo alebo rýchla večera. Ako napríklad tieto bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. (napr. špirály) |
|
1 hrsť (alebo kešu) |
|
2 hrste |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
50 g strúhaný |
|
1 ČL |
|
1 štipka |
|
2-3 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
(hobliny) |
|
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Kým sa uvaria, pripravíme omáčku pesto. Do kuchynského mixéra s rotačným nožom dáme píniové oriešky, ktoré sme predtým na sucho opražili na panvici. Pridáme umyté a osušené bazalkové lístky, na plátky nakrájaný cesnak a rozmixujeme.
- 2
Prilejeme citrónovú šťavu a postupne prilievame olej až kým je zmes hladká. Nakoniec pridáme soľ, korenie a strúhaný parmezán. Znovu premixujeme. Ak sa nám zdá pesto husté, môžeme ho rozriediť olejom. Naopak, ak je moc riedke, môžme pridať ešte trochu parmezánu.
- 3
Uvarené cestoviny scedíme a ihneď premiešame s pestom. Ozdobíme lístkami bazalky a hoblinami parmezánu.
- 4
Omáčka pesto sa tradične robí v mažiari. Ak nemáte vhodný mixér, môžete použiť namiesto toho mažiarik. Pesto nebude síce také hladké, ale na chuti mu to neuberie.
Tiež s pestom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu