Slovenská Smörgåstårta fotorecept
Foto: 2010
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.
príprava
Postup
-
1
Bochník chleba okrájame z kôrky a vodorovne rozkrojíme na pláty, mne sa podarilo na tri.
-
2
Každý plát natrieme zľahka maslom a majonézou, ja som použil light nízkokalorickú. Na spodný plat som použil tuniakové kúsky zmiešané s dressingom 1000 ostrov a na drobno nakrájanými kyslými uhorkami. Stredný plát som štedro natrel treskou exclusive.
-
3
Vrchný plát som natrel majonézou, poukladal plátky údeného lososa a pokvapkal citrónovou šťavou, obrubu som prizdobil na tvrdo uvarenými vajíčkami na platky prizdobené falošným kaviárom.
-
4
Teraz príde hlavná časť - dekorácia bochníka chleba. Vertikálne strany som prizdobil na plátky nakrájanými uhorkami. Vrch som prizdobil petržlenovou vňaťou, na plátky nakrájanými cherry paradajkami, sezónnym ovocím a kvietkami zo záhrady.
-
5
PS: Všetko treba mať riadne vychladené a dobre je nechať niekoľko hodín v chladničke, aby sa spojili chute.
V jednoduchej nezdobenej verzii určite vyskúšam
Toto bol len taky maly experiment tiez na narodeniny ako to funguje , predtym ako spravime naozajstnu chlapsku na svadbu.
Ta je úžasná