Slovenská Smörgåstårta fotorecept

2010 - bez fotky2010, 26. júna 2019 18:46
Ďalšie recepty »
Slovenská Smörgåstårta (fotorecept)Foto: 2010

Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.

30 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bochník chleba okrájame z kôrky a vodorovne rozkrojíme na pláty, mne sa podarilo na tri.

    Slovenská Smörgåstårta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každý plát natrieme zľahka maslom a majonézou, ja som použil light nízkokalorickú. Na spodný plat som použil tuniakové kúsky zmiešané s dressingom 1000 ostrov a na drobno nakrájanými kyslými uhorkami. Stredný plát som štedro natrel treskou exclusive.

    Slovenská Smörgåstårta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vrchný plát som natrel majonézou, poukladal plátky údeného lososa a pokvapkal citrónovou šťavou, obrubu som prizdobil na tvrdo uvarenými vajíčkami na platky prizdobené falošným kaviárom.

    Slovenská Smörgåstårta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz príde hlavná časť - dekorácia bochníka chleba. Vertikálne strany som prizdobil na plátky nakrájanými uhorkami. Vrch som prizdobil petržlenovou vňaťou, na plátky nakrájanými cherry paradajkami, sezónnym ovocím a kvietkami zo záhrady.

    Slovenská Smörgåstårta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    PS: Všetko treba mať riadne vychladené a dobre je nechať niekoľko hodín v chladničke, aby sa spojili chute.

    Slovenská Smörgåstårta (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist