Marhuľový lekvár s vanilkovým cukrom a melónovým likérom fotorecept
Foto: izabella929
Konečne už aj môj TOP lekvár je v špajzi. Teraz som do neho pridala vanilkový cukor a likér zo žltého melónu.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Marhule som prebrala a poriadne umyla vo viacerých vodách.
-
2
Tie čo boli tvrdšie som nakrájala a mäkké popučila, pridala som cukor (na každý kg marhúľ som počítala 600 g cukru). Miešala som, kým sa cukor celkom neroztopil a nechala som ich presladzovať 24 hodín.
-
3
Na druhý deň som ich dala do rajnice variť.
-
4
Po hodine varenia, som pridala vanilkový cukor.
-
5
Urobila som skúšku na tanieriku. Keď lekvár nesteká, môže sa plniť do fliaš. Ešte pred plnením som pridala likér zo žltého melónu a už som ho nevarila.
-
6
Naplnila som do čistých fliaš, zatvorila a obrátila na 10 minút hore dnom.
-
7
Potom som ich prevrátila naspať, nechala vychladnúť, označila nálepkami a uložila do špajze. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu