Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.
30 minút
príprava
príprava
3-4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na palacinky: | |
3/4 l |
|
3 ks |
|
1 dcl |
|
podľa potreby |
|
1 ks stredne veľké nastrúhané |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
5-6 PL |
|
2 PL čerstvé |
|
|
|
1 |
|
Postup
-
1
Zo surovin pripravíme cesto, do mlieka dáme nastrúhane jablko, vajíčka, minerálku cukor, soľ, múku, premiešame, aby bolo hladké. Palacinky upečieme z oboch strán do zlatista na rozpálenom oleji.
-
2
Jahody očistíme, umyjeme a scedíme. Maslo rozpustíme, pridáme cukor, skaremelizujeme, vložíme jahody a povaríme do mäkka. Nakoniec pridáme pokrájaný banán a povaríme.
-
3
Upečené palacinky potrieme plnkou, zrolujeme a servírujeme ešte za horúca. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu