Foto: cesminaz
Kebab, köfte,alebo aj čevapčiči :-) kto ako to volá. Niektoré sa od seba trošku líšia, ale chuť majú všetky výbornú! Toto je moja verzia :-)
Suroviny
800 g mleté |
|
500 g mleté |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
2 kopcovité KL |
|
1 kopcovitá KL (alebo sóda bikarbóna) |
|
1,5 KL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Následne dáme do misky mäso, na hrubo nastrúhanú cibuľu, bielok, korenie, soľ, oregano a prášok do pečiva. Dobre celé rukou premiešame/premačkáme a dáme do chladničky postáť na 1 hodinu. Môžte si to kľudne pripraviť aj viac hodín vopred.
-
2
Pred pečením si z masy pripravíme nie príliš hrubé valčeky, ktoré môžte aj napichať na špajdľu, podľa toho, že či to budete piecť v panvici alebo na grile :-)
-
3
A už len upiecť ;-) Pečieme zo všetkých strán, ale nie príliš dlho, aby sme mäso nevysušili. V mojom prípade na grile aj s ostatnými dobrotami :-)
-
4
Sú chuťovo výborné. Mäso je šťavnaté a také nadýchané vďaka tomu prášku do pečiva :-) A pravdaže v tomto prípade im dodá na chuti aj ten dym :-))
-
5
Príloha je ľubovoľná :-) Prajem dobrú chuť!
Ja pridávam sódu aj do fašírky,plieskavice,či iného z mletého mäsa:-) @Cesminka Ty si fakt poklad ,vždy v správnu chvíľu ponukneš niečo fajnové:-), všetko okrem oregana robím aj ja,teraz pridám aj oregano,Ty si záruka dobrej chuti.Pozdravujem a pekný víkend prajem:-)