Kebab, köfte,alebo aj čevapčiči :-) kto ako to volá. Niektoré sa od seba trošku líšia, ale chuť majú všetky výbornú! Toto je moja verzia :-)
Suroviny
| 800 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 kopcovité KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kopcovitá KL (alebo sóda bikarbóna) | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 KL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Následne dáme do misky mäso, na hrubo nastrúhanú cibuľu, bielok, korenie, soľ, oregano a prášok do pečiva. Dobre celé rukou premiešame/premačkáme a dáme do chladničky postáť na 1 hodinu. Môžte si to kľudne pripraviť aj viac hodín vopred.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pred pečením si z masy pripravíme nie príliš hrubé valčeky, ktoré môžte aj napichať na špajdľu, podľa toho, že či to budete piecť v panvici alebo na grile :-)
                                                     - 
                                                    3
                                                    
A už len upiecť ;-) Pečieme zo všetkých strán, ale nie príliš dlho, aby sme mäso nevysušili. V mojom prípade na grile aj s ostatnými dobrotami :-)
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Sú chuťovo výborné. Mäso je šťavnaté a také nadýchané vďaka tomu prášku do pečiva :-) A pravdaže v tomto prípade im dodá na chuti aj ten dym :-))
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Príloha je ľubovoľná :-) Prajem dobrú chuť!
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Ja pridávam sódu aj do fašírky,plieskavice,či iného z mletého mäsa:-) @Cesminka Ty si fakt poklad ,vždy v správnu chvíľu ponukneš niečo fajnové:-), všetko okrem oregana robím aj ja,teraz pridám aj oregano,Ty si záruka dobrej chuti.Pozdravujem a pekný víkend prajem:-)