Jahodová bublanina s tvarohom fotorecept
Foto: olinecka
Moja dnešná bublanina, rýchlo a jednoducho.
35 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky (1 hrnček = 3 dcl) |
|
4 ks |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
( na vymastenie a vysypanie plechu) |
|
Plnka : | |
250 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
čerstvé (alebo iné ovocie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na plnku tvarohovu, jahody.
-
3
Vajíčka vymiešame s cukrom do penista postupne pridávame olej, vlažné mlieko, nakoniec striedavo múku zmiešanu s práškom do pečiva, premiešame. Plech 39x29 cm vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto. Tvaroh zmiešame s práškovym a vanilínovým cukrom, malou lyžičkou kladieme na cesto kôpky tvarohu.
-
4
Postupne poukladáme jahody viď. foto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 35-40 do zlatista.
-
5
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Diskusia k receptu