Zaváraný kôpor na zimu fotorecept
Foto: izabella929
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni a naviac sa dá dobre použiť aj ocot na ochutenie Zobraziť celý popisÚplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni a naviac sa dá dobre použiť aj ocot na ochutenie kyslých polievok a omáčok.
porcia
príprava
Postup
-
1
Kôpor som dnes obrala, poriadne som ho osprchovala pod tečúcou vodou a uložila na kuchynskú útierku, aby prebytočná voda mala kde kvapkať.
-
2
Pohár som dobre umyla a vysterilizovala aj s vrchnákom a robím si z kôpru malé kytičky, ktoré ukladám okolo bokov pohára, kde skončili stopky, pokračujem listami a opačne, treba ho dobre potlačiť, aby sa čím viac do pohára zmestilo.
-
3
Keď mám pohár plný, zostatkom listov vyplním aj stred pohára a opäť dobre potlačím.
-
4
Zostavá už iba posledná vec, naplniť pohár až po vrch octom.
-
5
Poriadne zatvoriť. Ja ho mám celú zimu na poličke v špajzi. Nemám s ním negatívne skúsenosti. Zostane po celú zimu krásne zelený. Pri každom použití treba pohár poriadne zatvoriť, aby vám zostal stále svieži.
-
6
Prajem vám dobrú chuť.
Ja ho len pokrajany natlacim do malych poharov, bez soli. :)