Jahodová zmrzlina
Domáca jahodová zmrzlina je lahôdka, ktorej sa máločo vyrovná. V tomto prevedení má málo kalórií, veľa vápnika a bielkovín....
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...
Teplý cuketový šalát s fetou
Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....
Sladko-kyslé kuracie kúsky
Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.
Hrnčekový koláč s krupicou a domácim džemom
Rýchly recept na fajnový šťavnatý jemný koláč. Džem použite podľa vlastnej chuti a na miešanie cesta vám stačí metlička....
Hroznové listy na zimu
Takto jednoducho sa dajú hroznové listy odložiť na zimné dni do zaváracích pohárov. Príprava je rýchla...
Kokosové rožteky
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Vymiešame ho metličkou, pridáme vajíčka a opäť vymiešame.
Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.
Tvarohové buchty s pridaním oleja a masla
Tieto buchty som robila s pridaním oleja a masla a z dvoch druhov múky.
Špenátové palacinky s bryndzou a so slaninkou
Výborné slané palacinky s obľúbenou bryndzou a doplnené pečenou slaninkou určite obstoja ako perfektná večera alebo trebárs...
Domáca zmrzlina v zdravšej verzii
Ovocie z časti rozmrazíme, dáme do blenderu, pridáme med a šťavu z citrónu.
Chrumkavý chlebík
Tento chlebík som skúšala prvýkrát a dopadlo to výborne, tak som sa chcela podeliť o recept....
Bezlepkový rebarborovo-jahodový koláč
Leto je tu a s ním aj bohatá úroda čerstvých, šťavnatých ingrediencií! ...
Šopský šalát
Vynikajúci zeleninový šalát so štedrou dávkou balkánskeho syra je skvelou prílohou k pečenému či grilovanému mäsu...
Korpusy na dvojposchodovú tortu
Je to trochu náročnejšie, ale verím, že to zvládnete. Bude to dvojposchodová torta.
Šľahačková bublanina z hrnčeka
Bublanina je na prípravu naozaj veľmi ľahká, zaberie pár minút, ale výsledok stojí za to....
Šťavnatý jahodový koláč
Jednoduchý, rýchly a fajnový koláč na spôsob bublaniny s čerstvými jahodami.
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....
Plnené cuketové závitky
Cuketa je ako stvorená na plnenie aj na obaľovanie. A dá sa obalená nielen vyprážať, ale aj upiecť v rúre....
Jahodový džem
Nezaberie veľa z vášho času, určite odporúčam pripraviť. Potešíte milovníkov džemu...
Sušené jahody
Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý...
Veľmi jednoduchý čerešňový kompót
Skvelý kompót bez sterilizácie, bez dlhšej práce a bez použitia rúry!...
Svieži tvarohový ovocný rez bez pečenia
Nepresladené osvieženie s ovocím v horúcich dňoch....
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
Jednoduchý čiernohorský rezeň
Rezne stále patria medzi naše najobľúbenejšie jedlá. Aj tento náš jednoduchý čiernohorský rezeň stojí za vyskúšanie...
Mini čoko-banánové bábovky s čučoriedkami
Banány rozpučíme vidličkou alebo v blenderi. Vajca vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme banány, olej...
Zelerovo-jablkový šalát
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. To isté urobíme so zelerom.
Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...
Čerešňový kompót
Čerešne dozrievajú a odložiť pár pohárov na zimu sa vždy oplatí....