Jablkovo-banánové lievance bez cukru
Chuťovo vynikajúca sladká dobrota - bez pridania akéhokoľvek cukru - pre všetky vekové kategórie.
Suroviny
2 ks väčšie |
|
2 ks dozreté |
|
1 ks (veľkosť M-L) |
|
50 ml |
|
50 g |
|
štipka |
|
1 zarovnaná KL |
|
Na opekanie lievancov: | |
|
|
Na podávanie: | |
čerstvé (banány, jablká, hrozno, slivky...) |
|
podľa chuti domáci |
|
|
|
(Sabi) |
|
Postup
-
1
V hlbokej nádobe rozmixujem nakrájané banány a ošúpané a nahrubo nastrúhané jablká. Používala som tyčový mixér. Následne som pridala všetky ostatné suroviny a umixovala som hladkú hmotu.
- 2
Na rozohriatom oleji v lievancovej panvici som piekla na miernom ohni z oboch strán. Upečené ukladám na papierovú utierku. Vyšlo mi 18 ks lievancov.
- 3
Sladkú chuť banánov vylepšili jablká na jemne sladkokyslú príchuť. Napriek tomu boli sladké dosť . Každý si servíroval lievance podľa vlastnej chuti - ja iba s čerstvým ovocím, ostatní mali na výber okrem ovocia aj domáci lekvár, med, biely jogurt grécky,....s čajom alebo mliekom.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu