Hruškové rezy s orechmi a karamelom
Výborná kombinácia orechov, hrušiek a karamelu. Recept je na pekáčik 20x30 cm.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 6 ks (veľkosť M) |
|
| 180 g |
|
| 150 g |
|
| 90 g mleté |
|
| 40 g |
|
| 30 g |
|
| 6 g |
|
| Hruškové želé: | |
| 1 kg |
|
| 420 g |
|
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| Šľahačka: | |
| 240 g |
|
| 80 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Z bielkov vyšľaháme sneh. Vyšľaháme žĺtky a cukor, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a mletými orechmi a primiešame sneh. Cesto dáme do vymazaného pekáčika 20x30 cm. Pečieme na 180 °C asi 15 minút (podľa vašej rúry).
- 2
Želé: Hrušky očistíme a postrúhame na hrubo - do želé použijeme čistú váhu 700 g. Hrušky, cukor a polovicu džúsu podusíme asi 2 minúty. Zvyšný džús zmiešame s pudingovým práškom, prilejeme k hruškám a uvaríme.
- 3
Šľahačka: Studené mlieko spolu s práškovou šľahačkou vyšľaháme do tuha.
- 4
Na vychladnutom korpuse vidličkou narušíme hladký povrch. Na korpus dáme teplé želé odstáte asi 15 minút, necháme dobre vychladnúť, na vrch dáme vyšľahanú šľahačku. Koláč dáme na noc stuhnúť do chladničky.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem 🙂
🙂
Ďakujem