Oškvarky z kuracích koží fotorecept
Mám len jedno slovo: fantastické. Škvarky sú chrumkavé, vôbec nie sú mastné.
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Vykosťovali sme 10 kuracích stehien, kosti išli na vývar a čo s kožami? Vyriešili sme to prípravou jedinečných škvariek. Veľmi ostrým nožom kože nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca s nepriľnavým povrchom a pomaly zohrievame. Miešame, kým sa uvoľní prvý tuk, potom občas premiešame. Škvaríme, kým nie sú škvarky chrumkavé.   
- 
                                                    2
                                                    Tuk precedíme cez sitko. Tuk je vhodný na varenie.   
- 
                                                    3
                                                    Škvarky osolíme, premiešame a necháme vychladnúť.   


 
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Ja som to videla na trhoch v Ázii ( Malaysia, Indonesia … ) .. mali to ponapichované na špajchliach ako "ražniči" .
Môjmu mužovi by to určite chutilo :-)