Oškvarky z kuracích koží fotorecept
Mám len jedno slovo: fantastické. Škvarky sú chrumkavé, vôbec nie sú mastné.
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vykosťovali sme 10 kuracích stehien, kosti išli na vývar a čo s kožami? Vyriešili sme to prípravou jedinečných škvariek. Veľmi ostrým nožom kože nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca s nepriľnavým povrchom a pomaly zohrievame. Miešame, kým sa uvoľní prvý tuk, potom občas premiešame. Škvaríme, kým nie sú škvarky chrumkavé.
-
2
Tuk precedíme cez sitko. Tuk je vhodný na varenie.
-
3
Škvarky osolíme, premiešame a necháme vychladnúť.
Diskusia k receptu