Kuracie oškvarky
Kuracie oškvarky

Oškvarky z kuracích koží fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, dnes 13:42
Oškvarky z kuracích koží (fotorecept)
Foto: eruska25

Mám len jedno slovo: fantastické. Škvarky sú chrumkavé, vôbec nie sú mastné.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny




Postup

  1. 1

    Vykosťovali sme 10 kuracích stehien, kosti išli na vývar a čo s kožami? Vyriešili sme to prípravou jedinečných škvariek. Veľmi ostrým nožom kože nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca s nepriľnavým povrchom a pomaly zohrievame. Miešame, kým sa uvoľní prvý tuk, potom občas premiešame. Škvaríme, kým nie sú škvarky chrumkavé.

    Oškvarky z kuracích koží (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tuk precedíme cez sitko. Tuk je vhodný na varenie.

    Oškvarky z kuracích koží (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Škvarky osolíme, premiešame a necháme vychladnúť.

    Oškvarky z kuracích koží (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

farbuska
Raz dávnejšie som ich robila, lebo recept vyžadoval vytopený kurací tuk. Môžem potvrdiť, že oškvarky boli veľmi chutné.