Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Fazuľová polievka ako od babičky

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, včera 15:00
Fazuľová polievka ako od babičky
Foto: Jana Štrbková

Takto fazuľovú polievku varila moja stará mama.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g veľká strakatá
2 ks väčšia
1 ks väčší
1 byľ
1/4 ks
1 ks väčšia
3 strúčiky
3 PL
1 zväzok
3 ks
1 ČL
1 PL



Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme do studenej vody na 12 hodín. Následne scedíme a dáme variť do čistej vody približne na 1 hodinu, kým nezmäkne.

  2. 2

    Medzitým očistíme zeleninu. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska alebo polkolieska, zeler na malé kocky, stonkový zeler nadrobno. Cibuľu a cesnak tiež nasekáme nadrobno.

  3. 3

    Na masle opražíme cibuľu do sklovita, pridáme bobkový list, mletú červenú papriku, soľ, korenie a krátko orestujeme. Pridáme cesnak, nakrájanú zeleninu, zelerovú a petržlenovú vňať, podlejeme troškou vody a dusíme, pričom podľa potreby dolievame vodu.

  4. 4

    Pridáme uvarenú fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila, a spolu ešte chvíľu povaríme.

  5. 5

    Na záver pridáme lyžicu umeoctu a vyberieme stonky vňatí. Polievku podávame horúcu.

Diskusia k receptu