Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami fotorecept
Takýto rýchly obed či večera môže byť aj na vašom stole.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (prsia) |
|
1 ks väčšia |
|
podľa chuti (z mlynčeka) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
2-3 ks |
|
250 ml (12 %) |
|
(alebo teplá voda) |
|
|
|
podľa chuti |
|
Halušky: | |
150 g (zmes polohrubá a hladká) |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
2 PL rozpustené |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny.
-
2
Mäso umyjeme osušíme, cibuľu nakrájame nadrobno.
-
3
Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita pridáme na kocky nakrájané mäso, ktoré restujeme zo všetkých strán.
-
4
Po orestovaní osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, chilli. Podlejeme trochou vývaru.
-
5
Zasypeme mletou červenou paprikou a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania asi 30 minút do zmäknutia. Po uvarení pridáme smotanu, kúsok masla a ochutíme octom. Necháme krátko povariť, podávame s maslovými haluškami.
-
6
Maslové halušky: Múku preosejeme, pridáme 1ČL soli, vajíčka, rozpustené maslo a premiešame, podľa potreby prilejeme vodu, cesto nesmie byť riedke.
-
7
Cez haluškovač nahádžeme halušky do hrnca s vriacou osolenou vodou a uvaríme.
-
8
Po uvarení halušky scedíme a prepláchneme vodou, necháme odkvapkať. Servírujeme ako prílohu.
Pozdravujem.🤗