Kura na smotane
Kura na smotane

Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, dnes 12:33
Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept)
Foto: olinecka

Takýto rýchly obed či večera môže byť aj na vašom stole.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (prsia)
1 ks väčšia
podľa chuti (z mlynčeka)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
2-3 ks
250 ml (12 %)
 (alebo teplá voda)
podľa chuti
Halušky:
150 g (zmes polohrubá a hladká)
1 ČL
2 ks
2 PL rozpustené
podľa potreby



Postup

  1. 1

    Pripravené suroviny.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme osušíme, cibuľu nakrájame nadrobno.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita pridáme na kocky nakrájané mäso, ktoré restujeme zo všetkých strán.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po orestovaní osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, chilli. Podlejeme trochou vývaru.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zasypeme mletou červenou paprikou a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania asi 30 minút do zmäknutia. Po uvarení pridáme smotanu, kúsok masla a ochutíme octom. Necháme krátko povariť, podávame s maslovými haluškami.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslové halušky: Múku preosejeme, pridáme 1ČL soli, vajíčka, rozpustené maslo a premiešame, podľa potreby prilejeme vodu, cesto nesmie byť riedke.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cez haluškovač nahádžeme halušky do hrnca s vriacou osolenou vodou a uvaríme.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po uvarení halušky scedíme a prepláchneme vodou, necháme odkvapkať. Servírujeme ako prílohu.

    Kuracie mäso na smotane s maslovými haluškami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu