Snehová roláda
Snehová roláda

Snehová roláda s bobuľovým ovocím

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 17:01

Roláda vykúzlená za hodinku a ocení ju každý, kto miluje zákusky typu Pavlovka. Džem z čiernych ríbezlí jej dodá jemnú kyslosť a zjemní Zobraziť celý popisRoláda vykúzlená za hodinku a ocení ju každý, kto miluje zákusky typu Pavlovka. Džem z čiernych ríbezlí jej dodá jemnú kyslosť a zjemní "cukrový šok" :-) V spojení s čerstvými jahodami, či iným bobuľovým ovocím je neodolateľná.

10-12
porcií
30 minút
príprava
10+20 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
275 g
1 ČL
1 ČL
50 g
Krém:
250 g
250 g
z 1 citróna
Okrem toho:
200 g čerstvé (černice, maliny, čučoriedky, ríbezle, ...)
 (na potretie)
 (na posypanie)



Postup

  1. 1

    Bielky začneme šľahať v mixéri na stredných otáčkach. Keď sa začne tvoriť pena, pridávame po lyžičkách cukor a zvýšime otáčky. Sneh miešame po pridaní poslednej lyžice cukru ešte asi 8 minút, aby bol tuhý a lesklý. Na záver šľahania primiešame škrob (Zlatý klas) a vínny ocot. Tip: Škrob a vínny ocot zabezpečia vláčnosť cesta, ktoré vďaka nim zostane vo vnútri mäkké.

  2. 2

    Vyšľahaný sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme ho mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 10 minút, potom znížime teplotu na 160 °C a dopekáme ešte približne 20 minút. Upečený korpus vyberieme z rúry, prekryjeme utierkou, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a necháme na utierke vychladnúť. Ja snehový korpus nerolujem, nechávam ho chladnúť vyrovnaný.

  3. 3

    Kým korpus chladne, vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone a nastrúhanou citrónovou kôrou na tuhý krém. Jahody (prípadne iné ovocie) očistíme a nakrájame na štvrtiny.

  4. 4

    Vychladnutý korpus potrieme džemom a krémom. Na krém uložíme nakrájané jahody a roládu opatrne zrolujeme. Necháme ju stuhnúť v chladničke. Vôbec sa netrápte, ak sa vám korpus trochu poláme. Džem vám možno trošku z neho vylezie von, ale krém vám korpus podrží pokope, keď stuhne.

  5. 5

    Ak vám ostane krém, ozdobte ním vrch rolády spolu so zvyšným ovocím. Ak nie, stačí, keď roládu posypeme práškovým cukrom a horúcim nožom ju nakrájame na rezy.

    Snehová roláda s bobuľovým ovocím - obrázok 5

Diskusia k receptu