Snehová roláda s bobuľovým ovocím
Roláda vykúzlená za hodinku a ocení ju každý, kto miluje zákusky typu Pavlovka. Džem z čiernych ríbezlí jej dodá jemnú kyslosť a zjemní Zobraziť celý popisRoláda vykúzlená za hodinku a ocení ju každý, kto miluje zákusky typu Pavlovka. Džem z čiernych ríbezlí jej dodá jemnú kyslosť a zjemní "cukrový šok" :-) V spojení s čerstvými jahodami, či iným bobuľovým ovocím je neodolateľná.
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
275 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
z 1 citróna |
|
Okrem toho: | |
200 g čerstvé (černice, maliny, čučoriedky, ríbezle, ...) |
|
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Bielky začneme šľahať v mixéri na stredných otáčkach. Keď sa začne tvoriť pena, pridávame po lyžičkách cukor a zvýšime otáčky. Sneh miešame po pridaní poslednej lyžice cukru ešte asi 8 minút, aby bol tuhý a lesklý. Na záver šľahania primiešame škrob (Zlatý klas) a vínny ocot. Tip: Škrob a vínny ocot zabezpečia vláčnosť cesta, ktoré vďaka nim zostane vo vnútri mäkké.
- 2
Vyšľahaný sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme ho mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 10 minút, potom znížime teplotu na 160 °C a dopekáme ešte približne 20 minút. Upečený korpus vyberieme z rúry, prekryjeme utierkou, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a necháme na utierke vychladnúť. Ja snehový korpus nerolujem, nechávam ho chladnúť vyrovnaný.
- 3
Kým korpus chladne, vyšľaháme smotanu na šľahanie s mascarpone a nastrúhanou citrónovou kôrou na tuhý krém. Jahody (prípadne iné ovocie) očistíme a nakrájame na štvrtiny.
- 4
Vychladnutý korpus potrieme džemom a krémom. Na krém uložíme nakrájané jahody a roládu opatrne zrolujeme. Necháme ju stuhnúť v chladničke. Vôbec sa netrápte, ak sa vám korpus trochu poláme. Džem vám možno trošku z neho vylezie von, ale krém vám korpus podrží pokope, keď stuhne.
- 5
Ak vám ostane krém, ozdobte ním vrch rolády spolu so zvyšným ovocím. Ak nie, stačí, keď roládu posypeme práškovým cukrom a horúcim nožom ju nakrájame na rezy.
Tiež snehová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne ❤️ Súhlasím s tebou. Táto roláda je naozaj skvelá. Rýchla, jednoduchá, svieža..