
Foto: Eruska25
Výborné langoše. Nikto si nevšimne, že je tam cuketa.
príprava
Postup
-
1
Cuketu ošúpeme, odstránime jadierka a najemno nastrúhame. Necháme ju na sitku odkvapkať.
- 2
V troche vlažného mlieka s cukrom pomrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme ostatné suroviny, kvások, vyžmýkanú cuketu a vymiesime cesto. Necháme asi 1 hodinu kysnúť.
- 3
Zohrejeme veľké množstvo oleja, pretože langoše musia pri vyprážaní plávať. Ja ďalej postupujem takto: Naolejovanými rukami odtrhnem kus cesta a v rukách vytvarujem kruh. Priznám sa, nie vždy je to pravidelný kruh, ale to vôbec nevadí. Vložím do oleja, otočím, vyberiem a dám na papierový obrúsok. Langoše robím menšie, nie na veľkosť taniera.
- 4
Pred podávaním langoš potrieme cesnakovou pastou (do misky roztlačíme cesnak, osolíme, pridáme trochu vody a olej), na to kyslú smotanu a syr. Kto chce, dá si kečup.
- 5
Ja takto.
- 6
Cesto môžeme dať aj do chladničky (cesto v mise zakryjeme fóliou) a langoše vyprážať na druhý deň.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu