Cuketové langoše
Cuketové langoše

Cuketové langoše

eruska25 - fotkaeruska25, dnes 11:32
Cuketové langoše
Foto: Eruska25

Výborné langoše. Nikto si nevšimne, že je tam cuketa.

90 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 g
100 ml vlažné
21 g čerstvé
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
150 g
Na vyprážanie:



Postup

  1. 1

    Cuketu ošúpeme, odstránime jadierka a najemno nastrúhame. Necháme ju na sitku odkvapkať.

  2. 2

    V troche vlažného mlieka s cukrom pomrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme ostatné suroviny, kvások, vyžmýkanú cuketu a vymiesime cesto. Necháme asi 1 hodinu kysnúť.

  3. 3

    Zohrejeme veľké množstvo oleja, pretože langoše musia pri vyprážaní plávať. Ja ďalej postupujem takto: Naolejovanými rukami odtrhnem kus cesta a v rukách vytvarujem kruh. Priznám sa, nie vždy je to pravidelný kruh, ale to vôbec nevadí. Vložím do oleja, otočím, vyberiem a dám na papierový obrúsok. Langoše robím menšie, nie na veľkosť taniera.

  4. 4

    Pred podávaním langoš potrieme cesnakovou pastou (do misky roztlačíme cesnak, osolíme, pridáme trochu vody a olej), na to kyslú smotanu a syr. Kto chce, dá si kečup.

    Cuketové langoše - obrázok 4
  5. 5

    Ja takto.

    Cuketové langoše - obrázok 5
  6. 6

    Cesto môžeme dať aj do chladničky (cesto v mise zakryjeme fóliou) a langoše vyprážať na druhý deň.

Diskusia k receptu

alina598
Oceňujem Eruška také dobroty so zeleninou, ďakujem za recept👍😉