Torta s černicovým želé a tvarohovou plnkou fotorecept
Na prípravu si pripravme trocha trpezlivosti, ale výsledok je výborný, úžasné pohostenie na stole.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 150 g |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml vlažné |
|
| 1 bal. (v prášku) |
|
| 130 g |
|
| Plnka: | |
| 250 ml (v črievku) |
|
| 250 ml (viac %) |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Želé: | |
| 300 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 bal. (v prášku) |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny na korpus.
-
2
Vajíčka, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame mixérom do hustej peny. Striedavo pridávame olej a vlažné mlieko.
- 3
Múku a vanilkový puding v prášku preosejeme a po častiach varechou vmiešame do vaječného základu. Vymiešame do hladka.
- 4
Spodnú časť tortovej formy (priemer 27 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslovým papierom a vysypeme múkou. Do formy vylejeme pripravené cesto.
- 5
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30-35 minút (skúška upečenia špajľou). Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme, následne opatrne odstránime odnímateľný bok formy.
- 6
Vrch korpusu upravíme a prekrojíme ho na dve polovice, odstránime papier na pečenie. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos, potrieme černicovým lekvárom a vrátime do formy, ktorej boky spevníme. Uvaríme želé - do sirupu zmiešaného s vodou vsypeme pudingový prášok, rozhabarkujeme a dáme variť. Za stáleho miešania uvaríme priehľadné želé. Za horúca ho vylejeme na potretý korpus, dáme do chladničky stuhnúť.
- 7
Suroviny na plnku. Vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do hladka, pridáme jemný vanilkový tvaroh, zašľaháme do hustej plnky. Polovicu plnky natrieme na želé, položíme druhú časť korpusu a zľahka pritlačíme. Na vrch nanesieme zbytok plnky, uhladíme a tortu dáme do chladničky stuhnúť.
- 8
Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie...
- 9
Pred podávaním nakrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.
- 3









Ďakujem krásne za príjemný komentár a nahliadnutie receptu, som rada že sa páči.Aj tebe krásny dník..
Ďakujem krásne za príjemný komentár.