Krémové mrkvové rizoto s kuracím mäsom
Vynikajúce jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks stredne veľká |
|
250 g |
|
1.5 dl |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 liter |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
50 g strúhaný |
|
200-300 g |
|
Na ozdobu: | |
hoblinky |
|
Postup
-
1
Do menšieho hrnca dáme variť očistenú a na malé kúsky nakrájanú mrkvu. Vodu nalejeme tesne nad mrkvu. Pridáme troška soli. Varíme, kým mrkva úplne nezmäkne a kým sa všetka voda nevyparí. Uvarenú mrkvu popučíme a urobíme z nej husté pyré.
- 2
V druhom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nasekaný cesnak (môžete dať aj cibuľu, keď chcete) a pridáme ryžu. Zalejeme vínom a keď sa vyparí, zalejeme vývarom tak, aby bola ryža tesne pod hladinou. Vývar si postavte vedľa panvice s rizotom na platničku na najnižší stupeň, aby ostal teplý. Vývar prilievame vždy, keď ryža začne pretŕčať nad hladinu. Občasne miešame a varíme na miernom ohni cca 20-25 minút.
- 3
Tesne pred koncom varenia vmiešame pripravené mrkvové pyré, dochutíme soľou a korením.
- 4
Odstavíme z ohňa, vmiešame maslo a nastrúhaný parmezán. Necháme cca 2 minúty postáť.
- 5
Servírujeme s opečeným kuracím mäsom (soľ+korenie, trocha tmavej sójovej omáčky, na olivovom oleji) a hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Vareniu zdar! Isto vymyslíš dobrotu ❤️