Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp

Tekvica s mangoldom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 10:03
Tekvica s mangoldom (fotorecept)
Foto: tejaja

Zelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade. A tak jedál z nej mám veľa a sústavne hľadám nové. Zobraziť celý popisZelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade. A tak jedál z nej mám veľa a sústavne hľadám nové. Je to moje hobby :)

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
300 g
100 g
2 ks
1 ks
1 PL čerstvá
1 PL



Postup

  1. 1

    Mangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Tekvicu nastrúhame na veľké hranolčeky.

    Tekvica s mangoldom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu a krátko restujeme, kým sa nevyparí voda (cca 5 minút).

    Tekvica s mangoldom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom odstavíme a zmiešame mangold s tekvicou.

    Tekvica s mangoldom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme vajcia, nastrúhaný syr, nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Dosolíme podľa svojej chuti a okoreníme.

    Tekvica s mangoldom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes dáme do vymasteného pekáčika.

    Tekvica s mangoldom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.

    Tekvica s mangoldom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu