Tekvica s mangoldom fotorecept
Zelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade. A tak jedál z nej mám veľa a sústavne hľadám nové. Zobraziť celý popisZelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade. A tak jedál z nej mám veľa a sústavne hľadám nové. Je to moje hobby :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Tekvicu nastrúhame na veľké hranolčeky.
-
2
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu a krátko restujeme, kým sa nevyparí voda (cca 5 minút).
-
3
Potom odstavíme a zmiešame mangold s tekvicou.
-
4
Pridáme vajcia, nastrúhaný syr, nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Dosolíme podľa svojej chuti a okoreníme.
-
5
Zmes dáme do vymasteného pekáčika.
-
6
Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.
-
7
Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Diskusia k receptu