Parížske rožky
Parížske rožky

Parížske rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, dnes 11:02
Parížske rožky (fotorecept)
Foto: olinecka

Zákusok s krémovou plnkou, vyhľadávaný v cukrárňach, na svadbách či väčších oslavách. Rozhodne sa oplatí vyskúšať a upiecť, nie je to nič ťažké...

27 ks
porcií
50-55 minút
príprava
15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
štipka
300 g
300 g mleté (alebo lieskové)
Krém:
350 ml
1 bal. (v prášku)
4-5 PL
300 g čerstvé zmäknuté
Čokoládová poleva:
300 g
60 ml



Postup

  1. 1

    Bielky, štipku soli a cukor dáme do misky vhodnej nad paru, metličkou prešľaháme a misu dáme nad paru.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Našľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame mleté orechy.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmesou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-18 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zbytok mlieka s kryštálovým cukrom dáme zovrieť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca do pudingu vmiešame 50 g zmäknutého masla. Prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí mixérom puding rozmixujeme, zašľaháme po malých častiach zvyšok zmäknutého masla.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a striekame na rožky, ktoré potom dáme do chladničky stuhnúť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú sme nasekali na malé kúsky. Pridáme olivový olej, miešame kým sa všetko spojí. Rožky zvrchu namáčame v čokoládovej poleve. Dobrú chuť.

    Parížske rožky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu