Parížske rožky fotorecept
Zákusok s krémovou plnkou, vyhľadávaný v cukrárňach, na svadbách či väčších oslavách. Rozhodne sa oplatí vyskúšať a upiecť, nie je to nič ťažké...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
120 g |
|
štipka |
|
300 g |
|
300 g mleté (alebo lieskové) |
|
Krém: | |
350 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
4-5 PL |
|
300 g čerstvé zmäknuté |
|
Čokoládová poleva: | |
300 g |
|
60 ml |
|
Postup
-
1
Bielky, štipku soli a cukor dáme do misky vhodnej nad paru, metličkou prešľaháme a misu dáme nad paru.
-
2
Našľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame mleté orechy.
-
3
Zmesou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-18 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
-
5
V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zbytok mlieka s kryštálovým cukrom dáme zovrieť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca do pudingu vmiešame 50 g zmäknutého masla. Prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
-
6
Po vychladnutí mixérom puding rozmixujeme, zašľaháme po malých častiach zvyšok zmäknutého masla.
-
7
Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a striekame na rožky, ktoré potom dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú sme nasekali na malé kúsky. Pridáme olivový olej, miešame kým sa všetko spojí. Rožky zvrchu namáčame v čokoládovej poleve. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu