Horalkové guľôčky fotorecept
O týchto guľôčkach sa dá povedať: Rýchlo hotové, rýchlo zjedené. Treba ale použiť klasické Horalky, nie tie nové s príchuťami. Určite si na Zobraziť celý popisO týchto guľôčkach sa dá povedať: Rýchlo hotové, rýchlo zjedené. Treba ale použiť klasické Horalky, nie tie nové s príchuťami. Určite si na nich pochutnáte.
30 ks
porcií
porcií
30 (+ namáčanie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hrozienka namočíme do rumu na 30 minút.
- 2
Horalky rozmixujeme.
- 3
Pridáme mascarpone a hrozienka bez rumu. Dobre premiešame.
- 4
Z hmoty tvarujeme guľôčky s priemerom asi 3 cm. Obalíme ich v kokose a uložíme do košíčkov.
- 5
Dáme do chladničky až do podávania.
Tiež nepečené guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Pěkně popsané. Recept fajnový a k němu dvě podmínky. Zhotovitel/ka a případný pomocný personál u výroby musí pískat. Uložení hotových kuliček musí být tajné. Mno, je to těžké... Já zhavarovala hned po nakoupení surovin, horalky někdo spapal a několikrát.
Umíš pobavit!
to ako sa dá jesť samotné mascarpone? To je kalorická bomba. Natieraš si to na chlieb? :-(
Mascarpone sa dá úplne normálne vylyžičkovať z kelímka. Chlieb k tomu nepotrebujem. Len tú lyžičku :-)
Mám jeden typ, ak máš doma snehové pusinky tak ich použi namiesto lyžičky, to je prudko jedlá kombinácia a jeden čas som bola na tomto "závislá" jednoducho si vyjedať mascarpone pusinkami...
Ešte k tej kalorickej bombe...Pre toho, kto sedí doma na zadočku, je to bomba. Kto chodí 3-4-krát týždenne plávať a okrem toho našľape veľa kilometrov ako ja, je to len doplnenie energie.:)