Škoricové koláče
Škoricové koláče

Škoricové slimáky s mascarpone krémom

varenieslaskou - bez fotkyvarenieslaskou, včera 12:57

Dlho som hľadala dobrý recept na škoricové slimáky a tento je naozaj výborný. Cesto je jemné, voňavé a spolu s mascarpone krémom tvoria Zobraziť celý popisDlho som hľadala dobrý recept na škoricové slimáky a tento je naozaj výborný. Cesto je jemné, voňavé a spolu s mascarpone krémom tvoria dokonalú kombináciu chutí. Ak máte radi škoricové trdelníky, tieto slimáky si určite zamilujete.

15
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
350 ml vlažné
50 g
50 g zmäknuté
1 ks
10 g
štipka
Plnka:
150 g
150 g
2 PL
Na poliatie:
150 ml
Krém:
200 g
30 g
20 g
1 ČL



Postup

  1. 1

    Kvások: 150 ml vlažného mlieka zmiešame so sušeným droždím, lyžičkou cukru a lyžičkou múky. Necháme na cca 20 minút vzísť.

  2. 2

    Cesto: V miske zmiešame 600 g hladkej múky, 50 g cukru a štipku soli. Pridáme 1 žĺtok, zvyšok (200 ml) vlažného mlieka. Následne pridáme pripravený kvások a začneme miesiť. Postupne pridávame 50 g masla. Cesto miesime, kým sa nezačne odlepovať od stien misy.

  3. 3

    Z cesta vypracujeme guľu, prikryjeme a necháme vykysnúť 1 hodinu na teplom mieste.

  4. 4

    Plnka: Zmiešame 150 g masla, 150 g cukru a 2 PL škorice.

  5. 5

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenký obdĺžnik, potrieme plnkou a zrolujeme. Pomocou nite (alebo noža) nakrájame na asi 3 cm široké slimáky – niťou sa lepšie zachová ich tvar. Poukladáme ich na plech a necháme ešte podkysnúť 15–20 minút.

  6. 6

    Tesne pred pečením slimáky polejeme 150 ml smotany na šľahanie a pečieme približne 25 minút.

  7. 7

    Krém: Zmiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vanilkovou arómou. Vzniknutý krém natrieme na ešte teplé upečené slimáky.

  8. 8

    Ideálne podávať teplé. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

theflyingbaker
Milujem cinnabons! Robím ich pravidelne (podľa trošku iného receptu) Toto je pečivo, ktoré nikdy neomrzí ❤️❤️Mňam, vyzerajú krásne!