Škoricové slimáky s mascarpone krémom
Dlho som hľadala dobrý recept na škoricové slimáky a tento je naozaj výborný. Cesto je jemné, voňavé a spolu s mascarpone krémom tvoria Zobraziť celý popisDlho som hľadala dobrý recept na škoricové slimáky a tento je naozaj výborný. Cesto je jemné, voňavé a spolu s mascarpone krémom tvoria dokonalú kombináciu chutí. Ak máte radi škoricové trdelníky, tieto slimáky si určite zamilujete.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
350 ml vlažné |
|
50 g |
|
50 g zmäknuté |
|
1 ks |
|
10 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
Na poliatie: | |
150 ml |
|
Krém: | |
200 g |
|
30 g |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Kvások: 150 ml vlažného mlieka zmiešame so sušeným droždím, lyžičkou cukru a lyžičkou múky. Necháme na cca 20 minút vzísť.
- 2
Cesto: V miske zmiešame 600 g hladkej múky, 50 g cukru a štipku soli. Pridáme 1 žĺtok, zvyšok (200 ml) vlažného mlieka. Následne pridáme pripravený kvások a začneme miesiť. Postupne pridávame 50 g masla. Cesto miesime, kým sa nezačne odlepovať od stien misy.
- 3
Z cesta vypracujeme guľu, prikryjeme a necháme vykysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
- 4
Plnka: Zmiešame 150 g masla, 150 g cukru a 2 PL škorice.
- 5
Rúru predhrejeme na 180 °C. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenký obdĺžnik, potrieme plnkou a zrolujeme. Pomocou nite (alebo noža) nakrájame na asi 3 cm široké slimáky – niťou sa lepšie zachová ich tvar. Poukladáme ich na plech a necháme ešte podkysnúť 15–20 minút.
- 6
Tesne pred pečením slimáky polejeme 150 ml smotany na šľahanie a pečieme približne 25 minút.
- 7
Krém: Zmiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vanilkovou arómou. Vzniknutý krém natrieme na ešte teplé upečené slimáky.
- 8
Ideálne podávať teplé. Dobrú chuť!
Tiež Škoricové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu