Punčová torta od Veroniky Bušovej fotorecept
Vynikajúca punčová torta s poctivým domácim punčom od známej cukrárky pre kolegu k narodeninám.
Zdroj: Kuchyňa Lidla
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na dva korpusy: | |
| 10 ks |
|
| 400 g |
|
| 200 ml |
|
| 200 ml |
|
| 500 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ČL |
|
| Punč: | |
| 400 ml |
|
| 180 g |
|
| 400 ml (Solevita) |
|
| z 3 citrónov |
|
| 150 g (čerstvé/mrazené) |
|
| 80 ml |
|
| z 1 citróna |
|
| z 1 pomaranča |
|
| 4 ks |
|
| Poleva: | |
| 300 g |
|
| 3 PL |
|
| 3 PL |
|
| Na potieranie: | |
| 300 g |
|
| Na zdobenie: | |
| (figy, maliny, pomaranč) |
|
Postup
-
1
Ja som robila korpusy na dvakrát z 5 a 5 vajec, keďže mám iba jednu formu.
-
2
Korpus: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho miešania opatrne prilejeme olej a mlieko. Prisypeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou a pár ťahmi spojíme. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (alebo do dvoch, ak ste robili všetko naraz). Pečieme pri 180 °C približne 30-40 minút (kontrolujte špajdľou).
-
3
Punč: Všetky ingrediencie dáme spolu do hrnca a varíme asi 30 minút, kým sa cukor rozpustí a chute sa spoja. Uvarený punč necháme vychladnúť. TIP: Do punču môžeme pridať aj klinčeky.
-
4
Upečené a vychladnuté korpusy vodorovne prerežeme na polovice, aby sme dostali 4 pláty cesta. Ja som orezala aj hrany. Spodný korpus potrieme džemom a uložíme naň druhý korpus. Na druhý korpus nalejeme polovicou vychladnutého punču. Potrieme džemom a uložíme ďalší korpus. Nalejeme naň zvyšok punču (3 lyžice si odložíme do polevy), potrieme džemom a uložíme posledný korpus. Použila som kropiacu fľašu. Postačí vám však aj naberačka :-)
-
5
Vrchný korpus prekryjeme fóliou, zaťažíme a necháme cez noc odstáť v chladničke. Zaťažením sa vrstvy koláča lepšie spoja a nebudú sa pri krájaní oddeľovať.
-
6
Na druhý deň koláč vyberieme z formy. Cukor, citrónovú šťavu a punč, ktorý sme si predtým odložili, vymiešame na hladkú lesklú polevu. Ak je príliš hustá, môžeme priliať vodu.
-
7
Polevu nalejeme na koláč, uhladíme a dáme zachladiť do chladničky. Keď stuhne, dozdobíme koláč čerstvým ovocím.









Krásna torta! Moja hlboká poklona
Ďakujem vám veľmi pekne za krásne komentáre! ❤️❤️❤️Trošičku mi nevyšlo vrstvenie podľa mojich predstáv (nakoľko som perfekcionista), ale chuťovo sa naozaj podarila a mám z nej napriek chybičkám krásy veľkú radosť ❤️
Správne. Prepasírovala som to cez sitko, aby som získala čistú tekutinu
Olinka, zjedli ju kolegovia ako kobylky :-D