Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu fotorecept
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú. Niektoré dozrejú vnútri, ale stále ostanú Zobraziť celý popisKeď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú. Niektoré dozrejú vnútri, ale stále ostanú aj zelené. Z tých zaváram na zimu čalamádu alebo tento paradajkovo-cibuľový šalát. V zime príde k jedlu vhod.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zelené paradajky a cibuľu nakrájam na kolieska.
-
2
Všetky suroviny na nálev dáme do veľkého hrnca a varíme 5 minút.
-
3
Potom do nálevu vložíme nakrájané paradajky a cibuľu a spolu varíme 10 minút.
-
4
Vypneme sporák a ihneď dáme horúcu zmes do fliaš, okamžite uzatvoríme a zabalíme do deky.
-
5
Necháme v deke až do úplného vychladnutia, trvá to dlho, ale fľaše musia byť úplne studené. Obyčajne to trvá 1-2 dni, záleží to od množstva fliaš v deke. U nás sa tomu hovorí "suchý dunst". Až potom vybalíme z deky a odložíme.
Diskusia k receptu