Zaváraný šalát
Zaváraný šalát

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 08:55
Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu (fotorecept)
Foto: tejaja

Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú. Niektoré dozrejú vnútri, ale stále ostanú Zobraziť celý popisKeď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú. Niektoré dozrejú vnútri, ale stále ostanú aj zelené. Z tých zaváram na zimu čalamádu alebo tento paradajkovo-cibuľový šalát. V zime príde k jedlu vhod.

45 (+ chladnutie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 kg
Nálev:
1/2 l
1/2 l
1/2 kg
1 KL
1 PL
3 ks
1 KL



Postup

  1. 1

    Zelené paradajky a cibuľu nakrájam na kolieska.

    Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na nálev dáme do veľkého hrnca a varíme 5 minút.

    Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom do nálevu vložíme nakrájané paradajky a cibuľu a spolu varíme 10 minút.

    Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypneme sporák a ihneď dáme horúcu zmes do fliaš, okamžite uzatvoríme a zabalíme do deky.

    Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme v deke až do úplného vychladnutia, trvá to dlho, ale fľaše musia byť úplne studené. Obyčajne to trvá 1-2 dni, záleží to od množstva fliaš v deke. U nás sa tomu hovorí "suchý dunst". Až potom vybalíme z deky a odložíme.

    Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

chemik
Tak tenhle salát by mi zcela určitě chutnal, jako bezzemek a nepěstitel čehokoliv zelených rajčat nedocílím, ale na chuť čalamády se zelenými rajčaty jsem nezapomněl.