Zapekané zemiakové placky
Zapekané zemiakové placky

Plnené zemiakové placky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, dnes 15:47
Plnené zemiakové placky (fotorecept)
Foto: olinecka

Slovenská klasika, vyhľadávaná pochúťka, rýchle občerstvenie na trhoch, ale teraz budú plnené.

15
porcií
50-55 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

7-8 ks väčšie
8 strúčiky
1 ks
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
50 g
Plnka:
250 g (čerstvé alebo v konzerve)
1 menšia konzerva
1 ks väčšia
150 ml
Na posypanie:
100 g



Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Slaninu nakrájame na malé kúsky, opražíme a pridáme k nastrúhaným zemiakom, zasypeme hladkou múkou. Postupne pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, vajíčko, žĺtky a premiešame cesto. Olej rozpálime na panvici a pomocou lyžice nanášame placky, ktoré vysmážame do zlatista z oboch strán.

    Plnené zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme do sklovita na troche oleja. Šampiňóny nakrájamem, pridáme k cibuli a restujeme do zmäknutia. Počas restovania za občasného miešania podlejeme trochou vývaru. Nakoniec vsypeme scedenú kukuricu. Povaríme. Zemiakové placky naplníme plnkou, ukladáme do zapekacej misy, posypeme nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť na 200 stupňov na 15 minút.

    Plnené zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení podávame, dobrú chuť.

    Plnené zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu