Plnené zemiakové placky fotorecept
Slovenská klasika, vyhľadávaná pochúťka, rýchle občerstvenie na trhoch, ale teraz budú plnené.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
7-8 ks väčšie |
|
8 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
50 g |
|
Plnka: | |
250 g (čerstvé alebo v konzerve) |
|
1 menšia konzerva |
|
1 ks väčšia |
|
150 ml |
|
|
|
Na posypanie: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Slaninu nakrájame na malé kúsky, opražíme a pridáme k nastrúhaným zemiakom, zasypeme hladkou múkou. Postupne pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, vajíčko, žĺtky a premiešame cesto. Olej rozpálime na panvici a pomocou lyžice nanášame placky, ktoré vysmážame do zlatista z oboch strán.
-
2
Plnka: Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme do sklovita na troche oleja. Šampiňóny nakrájamem, pridáme k cibuli a restujeme do zmäknutia. Počas restovania za občasného miešania podlejeme trochou vývaru. Nakoniec vsypeme scedenú kukuricu. Povaríme. Zemiakové placky naplníme plnkou, ukladáme do zapekacej misy, posypeme nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť na 200 stupňov na 15 minút.
-
3
Po upečení podávame, dobrú chuť.
Takto sme sa dostali k tomu, že zemiakové placky môžu byť aj chrumkavé....Vnučik nečakal ani pokiaľ vychladnú...Som rada a ďakujem za nahliadnutie receptu príjemný komentár,ktorý veľmi potešil... Posielam pozdrav..
Veru aj ja by som ťa brala,tvoje skúsenosti a dobroty má dostávajú.....
Dík za milou reakci, bramboráky mají chrupavé spíše okraje, plochu jen když se smaží na sádle v litinové pánvi. Ty tvoje zapékané samozřejmě chrupat nebudou, jen mne zaujalo, jak tam fungují ty dva žloutky navíc, zřejmě jen na vylepšení směsi.