Polievka kimchi
Polievka kimchi

Kórejská zdravá polievka „kimchi“

Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 28. októbra 2019
Kórejská zdravá polievka „kimchi“
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1,6 l
60 g
200 g (chuck flap - časť hovädzieho, pochádzajúca z krku)
60 g
60 g
30 g
80 g
160 g
8 g




Postup

  1. 1

    Hotový a ochutený slepačí vývar necháme prejsť varom, pridáme doň kimchi pastu nakrájanú na drobné kúsky a varíme.

  2. 2

    V oddelenom hrnci uvaríme rezance, scedíme ich a odložíme. Zvlášť na olivovom oleji ugrilujeme hovädzie mäso, portobelo, ktoré zalejeme hotovým slepačím vývarom.

  3. 3

    Potom pridáme červenú cibuľku, blanšírovanú kapustu pak choi a nakladané topinambury. Tesne pred podávaním pridáme uvarené rezance a olej z limetkových listov.

Diskusia k receptu