Roláda z morčacích prsičiek s gaštanovo-žemľovou plnkou
František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 12. novembra 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 12. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pečivo nakrájame na centimetrové kocky, pridáme najemno pokrájanú cibuľku a petržlenovú vňať, nakrájané gaštany, roztopené maslo, vajcia, soľ, koreniny a vymiešame plnku.
- 2
Morčacie prsia nakrájame na 4–5 plátkov, jemne ich naklepeme, rovnomerne na ne rozložíme žemľovú plnku a zrolujeme ich. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vriacej vode 30–45 minút, podľa hrúbky rolád.
- 3
Po uvarení necháme rolády mierne vychladnúť 10–15 minút, rozbalíme a nakrájame na rovnaké kolieska. Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom. Ak chceme mať plnku na reze farebnejšiu, môžeme do nej pridať asi 120 g farebnej papriky.
Tiež morčacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu