Miso polievka
Miso polievka

Japonská polievka miso

Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
Japonská polievka miso
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

5 g
30 g
25 g
40 g
200 g




Postup

  1. 1

    Do nádoby dáme riasu, 1 l studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ju vyberieme, vodu dáme do hrnca, zohrejeme, vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky, granuly a necháme lúhovať pol hodiny. Vznikne takzvaný dashi vývar. Potom pridáme miso pastu a rozmiešame.

  2. 2

    Do misky vložíme wakame riasy, nakrájané shiitake huby, jarnú cibuľku, edamame bôby, tofu a zalejeme polievkou. Navrch môžeme nakvapkať olej a pridať nakladané huby.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia