Japonská polievka miso
Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
5 g |
|
30 g |
|
25 g |
|
40 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do nádoby dáme riasu, 1 l studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ju vyberieme, vodu dáme do hrnca, zohrejeme, vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky, granuly a necháme lúhovať pol hodiny. Vznikne takzvaný dashi vývar. Potom pridáme miso pastu a rozmiešame.
- 2
Do misky vložíme wakame riasy, nakrájané shiitake huby, jarnú cibuľku, edamame bôby, tofu a zalejeme polievkou. Navrch môžeme nakvapkať olej a pridať nakladané huby.
Tiež miso polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu