Japonská polievka miso
Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do nádoby dáme riasu, 1 l studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ju vyberieme, vodu dáme do hrnca, zohrejeme, vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky, granuly a necháme lúhovať pol hodiny. Vznikne takzvaný dashi vývar. Potom pridáme miso pastu a rozmiešame.
- 2
Do misky vložíme wakame riasy, nakrájané shiitake huby, jarnú cibuľku, edamame bôby, tofu a zalejeme polievkou. Navrch môžeme nakvapkať olej a pridať nakladané huby.
Tiež miso polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu