Kokosové knedličky
Kokosové knedličky

Kokosové knedličky s karamelom

Tomáš Lysý
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 19. novembra 2019
Kokosové knedličky s karamelom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

Cesto:
150 g lepkavá
140 ml
Karamel:
50 g
100 g čerstvý mladý (dužina)
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Ryžové cesto: Do misky nasypeme ryžovú múku, zmiešame s kokosovým mliekom a vypracujeme jemné cesto. Karamel: Palmový cukor roztopíme v hrnčeku na karamel. Primiešame kokosovú dužinu nakrájanú na jemné plátky a varíme spolu s vytvoreným karamelom, kým sa nevytvorí hustá hmota. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z karamelovej hmoty formujeme malé guľky (asi 20–gramové), ktoré zabalíme do vopred urobeného ryžového cesta. Pred podávaním guľky varíme vo vriacej vode 6 minút a potom obalíme v sušenom kokose.

  3. 3

    Kokosové guľky môžeme podávať aj s karamelovou omáčkou: Z kryštálového cukru pripravíme karamel, zmiešame so smotanou na šľahanie a nakoniec zjemníme a zahustíme maslom. Omáčku pred podávaním zohrejeme. Naspodok misky dáme smotanový karamel a pridáme dve uvarené guľôčky obalené v sušenom kokose.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia