Kokosové knedličky s karamelom
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 19. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Ryžové cesto: Do misky nasypeme ryžovú múku, zmiešame s kokosovým mliekom a vypracujeme jemné cesto. Karamel: Palmový cukor roztopíme v hrnčeku na karamel. Primiešame kokosovú dužinu nakrájanú na jemné plátky a varíme spolu s vytvoreným karamelom, kým sa nevytvorí hustá hmota. Necháme vychladnúť.
- 2
Z karamelovej hmoty formujeme malé guľky (asi 20–gramové), ktoré zabalíme do vopred urobeného ryžového cesta. Pred podávaním guľky varíme vo vriacej vode 6 minút a potom obalíme v sušenom kokose.
- 3
Kokosové guľky môžeme podávať aj s karamelovou omáčkou: Z kryštálového cukru pripravíme karamel, zmiešame so smotanou na šľahanie a nakoniec zjemníme a zahustíme maslom. Omáčku pred podávaním zohrejeme. Naspodok misky dáme smotanový karamel a pridáme dve uvarené guľôčky obalené v sušenom kokose.
Tiež knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu