Gnocchi s tekvicovou omáčkou
Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 6. novembra 2019
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 6. novembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Gnocchi predvaríme vo vriacej vode a prudko schladíme ľadovým kúpeľom alebo studenou vodou.
- 2
Omáčka: Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na masle dozlata. Pridáme na drobné kocky nakrájanú tekvicu, opražíme a podlejeme vodou. Varíme domäkka, pridáme smotanu, necháme zovrieť a varíme ďalších 5 minút. V mixéri rozmixujeme dohladka, ochutíme soľou a korením.
- 3
Sušené paradajky scedíme, nakrájame na pásiky. Na oleji z paradajok opečieme na panvici gnocchi. Zalejeme ich tekvicovou omáčkou, pridáme pokrájané paradajky, prehrejeme a dochutíme. Pridáme nasekanú šalviu. Podávame dozdobené pokrájanou uvarenou cviklou.
Tiež tekvicová omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu