Tekvicová omáčka
Tekvicová omáčka

Gnocchi s tekvicovou omáčkou

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 6. novembra 2019
Gnocchi s tekvicovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g očistená
100 g
4 strúčiky
200 ml
1 malá fľaška
1 ks uvarená očistená
100 g




Postup

  1. 1

    Gnocchi predvaríme vo vriacej vode a prudko schladíme ľadovým kúpeľom alebo studenou vodou.

  2. 2

    Omáčka: Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na masle dozlata. Pridáme na drobné kocky nakrájanú tekvicu, opražíme a podlejeme vodou. Varíme domäkka, pridáme smotanu, necháme zovrieť a varíme ďalších 5 minút. V mixéri rozmixujeme dohladka, ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Sušené paradajky scedíme, nakrájame na pásiky. Na oleji z paradajok opečieme na panvici gnocchi. Zalejeme ich tekvicovou omáčkou, pridáme pokrájané paradajky, prehrejeme a dochutíme. Pridáme nasekanú šalviu. Podávame dozdobené pokrájanou uvarenou cviklou.

Diskusia k receptu