Pečený bôčik
Pečený bôčik

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 5. novembra 2019
Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10 minút
príprava
90 minút
na 140/180 °C

Suroviny

2 kg (bez kosti)
Marináda:
50 g
15 g
10 g
4 strúčiky
15 g
Plnka:
300-400 g
150 g
100 g
30 g
50 g




Postup

  1. 1

    Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

  2. 2

    Plnka: Z tekvice odstránime stopku, semienka a nastrúhame ju aj so šupkou nahrubo. Slaninu pokrájanú na centimetrové kocky opečieme dochrumkava, pridáme najemno pokrájanú cibuľu, opražíme ju so slaninou dozlata. Masť zlejeme, pridáme tekvicu, nahrubo nasekané semienka, dusíme asi 15 minút a necháme schladiť. Keď bude hmota vlažná, primiešame strúhanku.

  3. 3

    V bôčiku urobíme nožom dostatočne veľkú kapsu a naplníme ju plnkou. Štetcom nanesieme marinádu, bôčik podlejeme vodou a pečieme pri 140 °C podľa hrúbky asi 60 minút. Potom zvýšime teplotu na 180 °C a ďalších 30 minút pečieme dochrumkava.

Diskusia k receptu

haji
Ajta, to je pěkný receptík. Nápad na hokaido plnku do bůčku je super! Pevně věřím, že když bude hokaido upečené, bude v něm méně vody a tím plnka kompaktnější. Kouzelné foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia