Tvarohová nátierka
Tvarohová nátierka

Tvarohový „tartar“ s čili a orechmi

František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 14. novembra 2019
Tvarohový „tartar“ s čili a orechmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 ks stredná
2 ks (alebo čili omáčka)
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Orechy opečieme na panvici nasucho alebo v rúre pri 180 °C asi 5–8 minút a necháme vychladnúť. Červenú cibuľu nakrájame najemno, orechy rozsekáme nadrobno (alebo rozdrvíme v mažiari na menšie kusy), čili papričky posekáme najemno.

  2. 2

    V nádobe zmiešame takto pripravené suroviny s tvarohom a so zmäknutým maslom, dochutíme soľou, korením a necháme v chladničke 30 minút stuhnúť.

  3. 3

    Podávame s hriankami, domácim, ryžovým či iným zdravým chlebom. Ak nemôžeme konzumovať čerstvé čili, môžeme použiť na dochutenie čili omáčku. Bez použitia akejkoľvek variácie čili však viac vynikne chuť opečených orechov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia