Tvarohový „tartar“ s čili a orechmi
František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 14. novembra 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 14. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Orechy opečieme na panvici nasucho alebo v rúre pri 180 °C asi 5–8 minút a necháme vychladnúť. Červenú cibuľu nakrájame najemno, orechy rozsekáme nadrobno (alebo rozdrvíme v mažiari na menšie kusy), čili papričky posekáme najemno.
- 2
V nádobe zmiešame takto pripravené suroviny s tvarohom a so zmäknutým maslom, dochutíme soľou, korením a necháme v chladničke 30 minút stuhnúť.
- 3
Podávame s hriankami, domácim, ryžovým či iným zdravým chlebom. Ak nemôžeme konzumovať čerstvé čili, môžeme použiť na dochutenie čili omáčku. Bez použitia akejkoľvek variácie čili však viac vynikne chuť opečených orechov.
Tiež tvarohová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu