Cviklový šalát
Cviklový šalát

Cviklový šalát s lieskovcami

František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 12. novembra 2019
Cviklový šalát s lieskovcami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií

Suroviny

600-700 g čerstvá
150 g
2-3 ks
20 g
250 g
300 g




Postup

  1. 1

    Cviklu uvaríme v šupke, schladíme, očistíme a nahrubo postrúhame. Očistenú mrkvu nastrúhame najemno, mladú cibuľku a listy petržlenovej vňate nakrájame najemno.

  2. 2

    Takto pripravenú zeleninu zmiešame s majonézou a nasucho opraženými posekanými lieskovými orieškami. Dochutíme soľou a balzamikovým octom. Hotový šalát môžeme dekorovať zvyškom lieskových orieškov a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu