Vyprážané kuracie prsia
Vyprážané kuracie prsia

Jogurtové kuracie prsia v orechovom obale

František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 13. novembra 2019
Jogurtové kuracie prsia v orechovom obale
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie

Suroviny

600 g
150 g lúpané
150 g
hrsť
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky (asi 0,5 cm), osolíme, okoreníme, naložíme do bieleho jogurtu a dáme (najlepšie na noc) do chladničky.

  2. 2

    Mandle a vlašské orechy rozmixujeme alebo pomelieme na mlynčeku na orechy. Do zmesi môžeme primiešať aj lieskové oriešky, ale musia byť zbavené tenkej hnedej šupky (blanšírované). K rozmixovanej zmesi primiešame mandľové lupienky.

  3. 3

    Odležané marinované kuracie prsia obalíme v zmesi orechov a na miernom ohni vypražíme v oleji (na príliš horúcom oleji orechy pri pečení zhorknú).

Diskusia k receptu