Čokoládové bezlepkové „brownies“ s lieskovcami
František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 13. novembra 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 13. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Lieskové oriešky nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Nad vodným kúpeľom v miske rozpustíme maslo, čokoládu a med. Banán spolu s avokádom najemno rozmixujeme, pridáme kakao, nasekané lieskové oriešky, vanilkovú arómu a rozpustenú čokoládu s maslom a medom. Všetko spolu dôkladne premiešame.
- 2
Zmes vlejeme do formy (odporúčaná výška 1,5–2 cm) a dáme na hodinu do mrazničky. Pred naliatím zmesi je vhodné formu vystlať papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou. Dezert sa potom lepšie vyklápa z formy.
- 3
Po hodine vyberieme, vyklopíme na dosku a nakrájame na štvorce. Uchovávame v chladničke.
Tiež Čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu