Topinamburový krém s treskou
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 1. novembra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Suroviny
500 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
6 g |
|
30 g |
|
25 g |
|
1 l |
|
(maldon) |
|
30 g |
|
120 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ju vyberieme, vodu prelejeme do hrnca, zohrejeme, vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky, granuly dashi a necháme lúhovať pol hodiny.
- 2
Tresku nakrájame na väčšie kocky a marinujeme 30 minút v teriyaki omáčke.
- 3
Medzitým v hrnci roztopíme maslo a šalotku urestujeme tak, aby nezmenila farbu. Vložíme očistené a na kocky pokrájané topinambury, zľahka restujeme a zalejeme precedeným vločkovým vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút alebo kým topinambury nie sú úplne mäkké. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme morskou soľou.
- 4
Marinovanú tresku bez šťavy opečieme z každej strany na masle, položíme na topinamburový krém a dochutíme koriandrovým olejom.
Tiež polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu