Topinamburový krém s treskou
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 1. novembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň ju vyberieme, vodu prelejeme do hrnca, zohrejeme, vypneme tesne pod bodom varu, vložíme vločky, granuly dashi a necháme lúhovať pol hodiny.
- 2
Tresku nakrájame na väčšie kocky a marinujeme 30 minút v teriyaki omáčke.
- 3
Medzitým v hrnci roztopíme maslo a šalotku urestujeme tak, aby nezmenila farbu. Vložíme očistené a na kocky pokrájané topinambury, zľahka restujeme a zalejeme precedeným vločkovým vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút alebo kým topinambury nie sú úplne mäkké. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme morskou soľou.
- 4
Marinovanú tresku bez šťavy opečieme z každej strany na masle, položíme na topinamburový krém a dochutíme koriandrovým olejom.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu