Tekvicovo-ananásový cheesecake
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 4. novembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe Zobraziť celý popisS tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty. Maslovú, muškátovú, hokaido či špagetovú... všetky vítam v mojej kuchyni. Jedlami z tekvice si zároveň uctím aj naše prababičky, ktoré ju tu oddávna pestovali, varili a strašidelne vyrezávali aj bez onoho slávneho tekvicového dňa
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a hmotu natlačíme na dno tortovej formy. Korpus necháme v chlade stuhnúť.
- 2
Ananás očistíme, pokrájame, rozmixujeme a precedíme. Tekutinu nalejeme do hrnca a miernym varom zredukujeme do hustejšej konzistencie. Necháme vychladnúť. Ostatné suroviny zmiešame, ale vajcia a žĺtky pridávame postupne tak, aby sa dobre zamiešali a netvorili sa ani hrudky zo syra. Potom plnku rozdelíme na dve časti. Do trochu menšej časti primiešame tekvicové pyré, do väčšej zas zredukovaná ananásová šťava.
- 3
Obe plnky potom striedavo nalievame na stred stuhnutého sušienkového korpusu, vytvoria sa kruhy a vrstvy. Pečieme pri 165 °C, až kým sa všetko mierne netrasie ako hustý puding.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu