Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Japonské taštičky s cviklovou plnkou

Tomáš Lysý
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 18. novembra 2019
Japonské taštičky s cviklovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

100 g
50 g
20 g
5 g
5 g
6 g
50 g (cesto na japonské taštičky gyoza)




Postup

  1. 1

    Najprv upečieme repu v rúre zohriatej na 180 °C asi 45 minút (záleží na veľkosti), predtým ju jemne osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Upečenú cviklu necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zmiešame s manchego syrom, dochutíme naškrabaným cesnakom, soľou, korením a nasekaným koriandrom.

  3. 3

    Na dosku rozložíme kolieska gyoza cesta, naplníme jednou lyžičkou repovej plnky a zabalíme do taštičiek. Položíme na parný hrniec a naparíme asi 3 minúty, potom z jednej strany opečieme. Môžeme podávať zaliate yuzu ponzu omáčkou.

Diskusia k receptu

kamilciatko
Dobrý deň,

chcem sa spýtať kde sa dá kúpiť cesto na gyozu ? Už dlhšie ho zháňam - ďakujem za info
isar
Zaujalo ma to gyozo cesto. Ako sa to robí? Čím sa líši od slovenského cesta na pirohy?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia