Japonské taštičky s cviklovou plnkou
Tomáš Lysý
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 18. novembra 2019
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 18. novembra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
100 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
6 g |
|
50 g (cesto na japonské taštičky gyoza) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najprv upečieme repu v rúre zohriatej na 180 °C asi 45 minút (záleží na veľkosti), predtým ju jemne osolíme, okoreníme.
- 2
Upečenú cviklu necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zmiešame s manchego syrom, dochutíme naškrabaným cesnakom, soľou, korením a nasekaným koriandrom.
- 3
Na dosku rozložíme kolieska gyoza cesta, naplníme jednou lyžičkou repovej plnky a zabalíme do taštičiek. Položíme na parný hrniec a naparíme asi 3 minúty, potom z jednej strany opečieme. Môžeme podávať zaliate yuzu ponzu omáčkou.
Tiež plnené cestoviny:
Ďalšie recepty:
- 2
chcem sa spýtať kde sa dá kúpiť cesto na gyozu ? Už dlhšie ho zháňam - ďakujem za info