Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 23. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Údené kačacie prsia: | |
600 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
Šošovicový šalát: | |
500 g |
|
50 ml |
|
15 ml |
|
20 g |
|
10 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Malinová omáčka: | |
200 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán. Zaúdime údiacou pištoľou alebo v hrnci s drevenou štiepkou, v ktorom urobíme poschodie s mriežkou alebo plechom s dierami a zakryjeme fóliou, aby dym neunikal. Údime 10–15 minút, mäso pritom položíme na dierovaný plech alebo mriežku.
- 2
Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme zálievku. Nadrobno nakrájanú šalotku orestujeme na slnečnicovom oleji, podlejeme vínnym octom a zredukujeme na polovicu, vychladíme a scedíme. Tekutinu zmiešame s olivovým olejom, so soľou, s čiernym korením, medom a poriadne zamiešame. Zálievkou dochutíme uvarenú scedenú šošovicu a pridáme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a pažítku.
- 3
Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maliny, pomarančovú šťavu, vodu a povaríme, kým sa maliny nerozvaria. Rozmixujeme a precedíme.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu