Údené kačacie prsia
Údené kačacie prsia

Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 23. októbra 2019
Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Údené kačacie prsia:
600 g
10 g
Šošovicový šalát:
500 g
50 ml
15 ml
20 g
10 g
50 g
10 g
1 PL
Malinová omáčka:
200 g
50 g
1 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán. Zaúdime údiacou pištoľou alebo v hrnci s drevenou štiepkou, v ktorom urobíme poschodie s mriežkou alebo plechom s dierami a zakryjeme fóliou, aby dym neunikal. Údime 10–15 minút, mäso pritom položíme na dierovaný plech alebo mriežku.

  2. 2

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme zálievku. Nadrobno nakrájanú šalotku orestujeme na slnečnicovom oleji, podlejeme vínnym octom a zredukujeme na polovicu, vychladíme a scedíme. Tekutinu zmiešame s olivovým olejom, so soľou, s čiernym korením, medom a poriadne zamiešame. Zálievkou dochutíme uvarenú scedenú šošovicu a pridáme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a pažítku.

  3. 3

    Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maliny, pomarančovú šťavu, vodu a povaríme, kým sa maliny nerozvaria. Rozmixujeme a precedíme.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Ešte som údené kačacie prsia neskúšal. Mám doma takú malú balkónovú údiarničku musím to skúsiť. Vďaka za nápad.
1x haji
Nevím proč, ale přijde mi podle fota, že Mistr použil černou čočku Belugu.