Údené kačacie prsia
Údené kačacie prsia

Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 23. októbra 2019
Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Údené kačacie prsia:
600 g
10 g
Šošovicový šalát:
500 g
50 ml
15 ml
20 g
10 g
50 g
10 g
1 PL
Malinová omáčka:
200 g
50 g
1 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán. Zaúdime údiacou pištoľou alebo v hrnci s drevenou štiepkou, v ktorom urobíme poschodie s mriežkou alebo plechom s dierami a zakryjeme fóliou, aby dym neunikal. Údime 10–15 minút, mäso pritom položíme na dierovaný plech alebo mriežku.

  2. 2

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme zálievku. Nadrobno nakrájanú šalotku orestujeme na slnečnicovom oleji, podlejeme vínnym octom a zredukujeme na polovicu, vychladíme a scedíme. Tekutinu zmiešame s olivovým olejom, so soľou, s čiernym korením, medom a poriadne zamiešame. Zálievkou dochutíme uvarenú scedenú šošovicu a pridáme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a pažítku.

  3. 3

    Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maliny, pomarančovú šťavu, vodu a povaríme, kým sa maliny nerozvaria. Rozmixujeme a precedíme.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: