Tekvicové koláčiky s vanilkovým snehom
Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 8. novembra 2019
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 8. novembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10-12 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka (z upečenej a rozmixovanej tekvice) |
|
2 ks |
|
3 hrnčeky |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1,5 PL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
3/4 hrnčeka |
|
Vanilkový sneh: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
2 hrnčeky |
|
Postup
-
1
Najprv dohladka rozšľaháme olej s cukrom. Potom pridáme tekvicové pyré, vajíčka a vyšľaháme dohladka. Potom pridáme múku, Heru, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový extrakt, mletú škoricu, zázvor, klinčeky a na miernom stupni dohladka vyšľaháme.
- 2
Cesto lyžičkou dávkujme kôpky na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10–12 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Sneh: Z bielka vyšľaháme sneh, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a pohár práškového cukru. Druhý pohár cukru pomaly primiešavame, kým sa nevytvorí ľahká a tvarovateľná hmota. Krém cukrárenským vrecúškom vytláčame na spodnú stranu koláčikov, prikryjeme ďalším koláčikom a posypeme práškovým cukrom.
Tiež koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu