Veterníčky s krémom z matcha čaju
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 18. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Tajomstvá majstrov varešky... Niekde sú skryté v neznámej surovine, inde v postupe, nečakanej chuťovej kombinácii, triku pri varení, novom nápade. Či v náhrade ingrediencie, Zobraziť celý popisTajomstvá majstrov varešky... Niekde sú skryté v neznámej surovine, inde v postupe, nečakanej chuťovej kombinácii, triku pri varení, novom nápade. Či v náhrade ingrediencie, ktorá je nedostupná, drahá alebo si nerozumie s niektorými zdravotnými obmedzeniami. Prekvapiť a priniesť niečo nové, predovšetkým pri jedlách z múky... to je parketa, kde sa odjakživa pohybujem veľmi rád. A vôbec mi neprekáža, keď sa mi pritom budú čitatelia Varechy pozerať pod prsty...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mlieko, vodu, soľ, cukor dáme do hrnca, zahrievame a počkáme, kým sa neroztopí cukor a maslo. Potom pridáme múku a cesto odpálime v hrnci – je hotové vtedy, keď sa odlepuje od hrnca. Necháme vychladnúť. Potom do cesta zašľaháme pomaly po jednom vajíčka. Cesto preložíme do cukrárenského vrecka a nastriekame na plech kopčeky. Dáme piecť pri 180 °C asi 20 minút.
- 2
Matcha krém: Nalámanú bielu čokoládu roztopíme. Do kastrólika dáme mlieko, cukor, Zlatý klas a necháme na sporáku mierne variť, aby mal krém pudingovú konzistenciu. Roztopenú bielu čokoládu rozmiešame s matcha čajom a zamiešame do vychladnutého pudingového krému. Pridáme vyšľahanú šľahačku.
- 3
Do vychladnutých upečených veterníkov spravíme zospodu dierku a pomocou cukrárskeho vrecúška ich naplníme krémom.
Tiež veterníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu