Tekvicový krém
Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 31. októbra 2019
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 31. októbra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
120 g |
|
60 g |
|
40 g |
|
140 ml |
|
400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hokkaido tekvicu očistíme a zbavíme semien. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú šalotku, do ktorej pridáme nadrobno nakrájanú tekvicu, jemne orestujeme a dochutíme maldon soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Do pripraveného základu pridáme červenú karí pastu, zalejeme zeleninovým vývarom a krátko povaríme.
- 3
Potom všetko rozmixujeme mixérom na krém, polievku znovu privedieme do varu, zalejeme kokosovým mliekom a krátko povaríme. Podávame s opraženými kešu orieškami, koriadrovým olejom a čili.
Tiež tekvicová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre