Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicový krém

Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 31. októbra 2019
Tekvicový krém
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
120 g
60 g
40 g
140 ml
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hokkaido tekvicu očistíme a zbavíme semien. Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú šalotku, do ktorej pridáme nadrobno nakrájanú tekvicu, jemne orestujeme a dochutíme maldon soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Do pripraveného základu pridáme červenú karí pastu, zalejeme zeleninovým vývarom a krátko povaríme.

  3. 3

    Potom všetko rozmixujeme mixérom na krém, polievku znovu privedieme do varu, zalejeme kokosovým mliekom a krátko povaríme. Podávame s opraženými kešu orieškami, koriadrovým olejom a čili.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: