Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé fotorecept
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 25. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, vložíme do pekáča a zalejeme masťou tak, aby boli úplne zaliate. Dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C na 8 hodín.
- 2
Ešte vlažné stehná rozoberieme a kožu vyškvaríme na panvici na husací tuk. Mäso natrháme, zmiešame s vychladenou masťou, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu rozdrvených mandlí.
- 3
Z hmoty vypracujeme guľky a dáme ich schladiť.
- 4
Ostatné mandle a orechy rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Guľky obalíme postupne v múke, vyšľahaných vajciach, zmesi orechov so strúhankou a vypražíme v oleji dozlata.
- 5
Rakytník umyjeme. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme rakytník, podlejeme vodou a varíme, kým sa rakytník nerozvarí. Rozmixujeme a precedíme. Tekutinu znova privedieme do varu, pridáme agar a prevaríme. Necháme úplne vychladnúť a rozmixujeme na hladké želé.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu