Husacie krokety
Husacie krokety

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé fotorecept

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 25. októbra 2019
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
10 g
500 g
2 ks
50 g
50 g
50 g mix
20 g
Rakytníkové želé:
400 g
50 g
100 ml
2 g




Postup

  1. 1

    Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, vložíme do pekáča a zalejeme masťou tak, aby boli úplne zaliate. Dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C na 8 hodín.

  2. 2

    Ešte vlažné stehná rozoberieme a kožu vyškvaríme na panvici na husací tuk. Mäso natrháme, zmiešame s vychladenou masťou, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu rozdrvených mandlí.

    Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z hmoty vypracujeme guľky a dáme ich schladiť.

    Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ostatné mandle a orechy rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Guľky obalíme postupne v múke, vyšľahaných vajciach, zmesi orechov so strúhankou a vypražíme v oleji dozlata.

  5. 5

    Rakytník umyjeme. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme rakytník, podlejeme vodou a varíme, kým sa rakytník nerozvarí. Rozmixujeme a precedíme. Tekutinu znova privedieme do varu, pridáme agar a prevaríme. Necháme úplne vychladnúť a rozmixujeme na hladké želé.

    Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu