Polievka z bôbov edamame
Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 ml |
|
300 g |
|
4 ks |
|
20 g |
|
80 g |
|
40 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr orestujeme edamame bôby a zalejeme uvareným dashi vývarom (postup ako pri recepte na japonskú polievku miso), privedieme do varu a dochutíme soľou a thajskou bazalkou. Edamame polievku rozmixujeme a prepasírujeme.
- 2
Na panvici na olivovom oleji opečieme niekoľko zvyšných edamame bôbov a mušle sv. Jakuba, ktoré pridáme do vriaceho krému. Polievku podávame v miske, pridáme nakladané huby shimeji a kaviár z vaječných bielkov.
- 3
Očistený pór nakrájame na tenké rezance, vypražíme pri 170 °C v oleji a dozdobíme polievku. Môžeme dochutiť olejom z thajskej bazalky.
Tiež polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu