Polievka z bôbov edamame
			   Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
		   
		   z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najskôr orestujeme edamame bôby a zalejeme uvareným dashi vývarom (postup ako pri recepte na japonskú polievku miso), privedieme do varu a dochutíme soľou a thajskou bazalkou. Edamame polievku rozmixujeme a prepasírujeme. 
- 2
Na panvici na olivovom oleji opečieme niekoľko zvyšných edamame bôbov a mušle sv. Jakuba, ktoré pridáme do vriaceho krému. Polievku podávame v miske, pridáme nakladané huby shimeji a kaviár z vaječných bielkov. 
- 3
Očistený pór nakrájame na tenké rezance, vypražíme pri 170 °C v oleji a dozdobíme polievku. Môžeme dochutiť olejom z thajskej bazalky. Tiež polievka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu