Polievka z bôbov edamame
Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najskôr orestujeme edamame bôby a zalejeme uvareným dashi vývarom (postup ako pri recepte na japonskú polievku miso), privedieme do varu a dochutíme soľou a thajskou bazalkou. Edamame polievku rozmixujeme a prepasírujeme.
- 2
Na panvici na olivovom oleji opečieme niekoľko zvyšných edamame bôbov a mušle sv. Jakuba, ktoré pridáme do vriaceho krému. Polievku podávame v miske, pridáme nakladané huby shimeji a kaviár z vaječných bielkov.
- 3
Očistený pór nakrájame na tenké rezance, vypražíme pri 170 °C v oleji a dozdobíme polievku. Môžeme dochutiť olejom z thajskej bazalky.
Tiež polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu