Sójová polievka
Sójová polievka

Polievka z bôbov edamame

Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 30. októbra 2019
Polievka z bôbov edamame
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

600 ml
300 g
4 ks
20 g
80 g
40 g




Postup

  1. 1

    Najskôr orestujeme edamame bôby a zalejeme uvareným dashi vývarom (postup ako pri recepte na japonskú polievku miso), privedieme do varu a dochutíme soľou a thajskou bazalkou. Edamame polievku rozmixujeme a prepasírujeme.

  2. 2

    Na panvici na olivovom oleji opečieme niekoľko zvyšných edamame bôbov a mušle sv. Jakuba, ktoré pridáme do vriaceho krému. Polievku podávame v miske, pridáme nakladané huby shimeji a kaviár z vaječných bielkov.

  3. 3

    Očistený pór nakrájame na tenké rezance, vypražíme pri 170 °C v oleji a dozdobíme polievku. Môžeme dochutiť olejom z thajskej bazalky.

Diskusia k receptu