Husací krém
Husací krém

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami

Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019
Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Husací krém:
400 g
100 g
100 g
200 g
200 g
50 g
20 g
100 ml
5 zrniek
4 ks
Halušky:
300 g
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a bobkový list dáme do hrnca a varíme, až kým nezískame silný vývar. Droby uvaríme zvlášť v osolenej vode.

  2. 2

    Na masle orestujeme zvyšnú nakrájanú cibuľu, pridáme 50 g mrkvy, 50 g zeleru nakrájaných na kocky, poprášime múkou a spolu orestujeme. Podlejeme hotovým silným vývarom a smotanou, osolíme, okoreníme a necháme variť 15–20 minút za stáleho miešania.

  3. 3

    Do hotového krému pridáme nakrájané droby, mäso zo stehna a zvyšnú zeleninu, ktorú nakrájame na dlhé tenké rezance.

  4. 4

    Všetky ingrediencie na halušky spolu zmiešame, pretlačíme cez dierované sito do vriacej vody a uvaríme. Podávame k husaciemu krému.

Diskusia k receptu