Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
			   Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019
		   
		   zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| Husací krém: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 5 zrniek | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Halušky: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a bobkový list dáme do hrnca a varíme, až kým nezískame silný vývar. Droby uvaríme zvlášť v osolenej vode.
- 2
 Na masle orestujeme zvyšnú nakrájanú cibuľu, pridáme 50 g mrkvy, 50 g zeleru nakrájaných na kocky, poprášime múkou a spolu orestujeme. Podlejeme hotovým silným vývarom a smotanou, osolíme, okoreníme a necháme variť 15–20 minút za stáleho miešania.
- 3
 Do hotového krému pridáme nakrájané droby, mäso zo stehna a zvyšnú zeleninu, ktorú nakrájame na dlhé tenké rezance.
- 4
 Všetky ingrediencie na halušky spolu zmiešame, pretlačíme cez dierované sito do vriacej vody a uvaríme. Podávame k husaciemu krému.
Tiež krém:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu