Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami
Jozef Riska a Miroslav Kruft
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019
zo Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 22. októbra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Husací krém: | |
400 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
100 ml |
|
5 zrniek |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
Halušky: | |
300 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a bobkový list dáme do hrnca a varíme, až kým nezískame silný vývar. Droby uvaríme zvlášť v osolenej vode.
- 2
Na masle orestujeme zvyšnú nakrájanú cibuľu, pridáme 50 g mrkvy, 50 g zeleru nakrájaných na kocky, poprášime múkou a spolu orestujeme. Podlejeme hotovým silným vývarom a smotanou, osolíme, okoreníme a necháme variť 15–20 minút za stáleho miešania.
- 3
Do hotového krému pridáme nakrájané droby, mäso zo stehna a zvyšnú zeleninu, ktorú nakrájame na dlhé tenké rezance.
- 4
Všetky ingrediencie na halušky spolu zmiešame, pretlačíme cez dierované sito do vriacej vody a uvaríme. Podávame k husaciemu krému.
Tiež krém:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu