Krevetová polievka
Krevetová polievka

Ostrokyslá krevetová „tom yum“ polievka

Michal Takács a Christián Betka
z reštaurácie Fou Zoo v Bratislave, 29. októbra 2019
Ostrokyslá krevetová „tom yum“ polievka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

800 ml silný
20 g
80 ml
80 g
240 g
80 g
60 g




Postup

  1. 1

    Do horúceho silného kuracieho vývaru pridáme krevetovú pastu, palmový cukor a celé to zalejeme kokosovým mliekom.

  2. 2

    Na panvici restujeme s trochou olivového oleja krevety a huby shimeji, ktoré pridáme do hotového vývaru s kokosovým mliekom pred podávaním.

  3. 3

    Polievku povaríme 10 minút a nakoniec pridáme rybaciu omáčku a limetkovú šťavu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia