Plnené kurča
Plnené kurča

Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 7. novembra 2019
Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Kurča:
1 ks celé (1,5 kg)
Plnka:
1 ks malá (200–300 g nastrúhaná nahrubo)
80 g (nasekané nahrubo)
3 stopky (nakrájaný proti vláknam na plátky)
2 ks
150 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

  2. 2

    Plnka: Všetky suroviny zamiesime v miske do pevnej hmoty a kura naplníme.

  3. 3

    Naplnené kurča potrieme zmesou korenia, položíme na pekáč (jenské sklo) a podlejeme asi 1 cm vody. Prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a v rúre predhriatej na 160 °C pečieme asi 45 minút, potom odkryjeme, teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme do chrumkava.

Diskusia k receptu

nephilim
Ženy vraj majú rozdielne vnímanie farebného spektra. Muž vraj vidí modrú. Napríklad. Žena vraj vidí desať odtieňov modrej. Mám problém. Ja vidím nepekne zuhoľnatenú plnku. Čiastočne pripálené kura. Možno mám len rozdielne vnímanie farebného spektra.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@nephilim (7.11.2019 13:20)

Tak sme dve. Mne dnes takto dopadli zemiaky, vyvarila sa mi voda.
nephilim
@dr Rozumiem sestre "v nesnázích." Ako mláďatko som tajne čítala ľahko erotickú knihu. A varila obed. Zakázané najlepšie chutí. Odstrelila som nielen zemiaky. Aj hrniec. Voda je zločinec. My nikdy. Dokonca ani kuchár. Ibaže ja som sa tým nechválila na internete. Pristáli Marťania a spálili všetko živé.

1x dr
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@nephilim (7.11.2019 16:04)

Ja som lúštila sudoku :/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia