Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 7. novembra 2019
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 7. novembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Kurča: | |
1 ks celé (1,5 kg) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Plnka: | |
1 ks malá (200–300 g nastrúhaná nahrubo) |
|
80 g (nasekané nahrubo) |
|
3 stopky (nakrájaný proti vláknam na plátky) |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 KL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.
- 2
Plnka: Všetky suroviny zamiesime v miske do pevnej hmoty a kura naplníme.
- 3
Naplnené kurča potrieme zmesou korenia, položíme na pekáč (jenské sklo) a podlejeme asi 1 cm vody. Prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a v rúre predhriatej na 160 °C pečieme asi 45 minút, potom odkryjeme, teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme do chrumkava.
Tiež plnené kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak sme dve. Mne dnes takto dopadli zemiaky, vyvarila sa mi voda.
Ja som lúštila sudoku :/