Plnené kurča
Plnené kurča

Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 7. novembra 2019
Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Kurča:
1 ks celé (1,5 kg)
Plnka:
1 ks malá (200–300 g nastrúhaná nahrubo)
80 g (nasekané nahrubo)
3 stopky (nakrájaný proti vláknam na plátky)
2 ks
150 g
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

  2. 2

    Plnka: Všetky suroviny zamiesime v miske do pevnej hmoty a kura naplníme.

  3. 3

    Naplnené kurča potrieme zmesou korenia, položíme na pekáč (jenské sklo) a podlejeme asi 1 cm vody. Prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a v rúre predhriatej na 160 °C pečieme asi 45 minút, potom odkryjeme, teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme do chrumkava.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Ženy vraj majú rozdielne vnímanie farebného spektra. Muž vraj vidí modrú. Napríklad. Žena vraj vidí desať odtieňov modrej. Mám problém. Ja vidím nepekne zuhoľnatenú plnku. Čiastočne pripálené kura. Možno mám len rozdielne vnímanie farebného spektra.
@dr Rozumiem sestre "v nesnázích." Ako mláďatko som tajne čítala ľahko erotickú knihu. A varila obed. Zakázané najlepšie chutí. Odstrelila som nielen zemiaky. Aj hrniec. Voda je zločinec. My nikdy. Dokonca ani kuchár. Ibaže ja som sa tým nechválila na internete. Pristáli Marťania a spálili všetko živé.


Pridaj komentár k receptu: