Plnené hrušky
Plnené hrušky

Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami fotorecept

František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 15. novembra 2019
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
20-30 minút
na 190 °C

Suroviny

6 ks
200 g
50 g
100 ml
2 KL
3 PL
100–120 g (nasucho opražené)
1 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.

  2. 2

    Hrušky umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme. Odstránime jadrovník a stopku, stred viac vydlabeme (na plnku) a z vypuklej strany mierne zrežeme, aby hrušky rovno stáli na plechu. Na reze hrušky potrieme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

    Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske zmiešame syr, odkvapkané namočené brusnice, nasekané kešu, olivový olej, cukor a plnkou rovnomerne naplníme hrušky uložené na plechu.

    Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podlejeme jablkovou šťavou, môžeme pridať scedené víno z brusníc a pri teplote 190 °C pečieme 20–30 minút podľa veľkosti hrušiek.

    Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním posypeme nasucho opraženými kešu orieškami. Odporúčame použiť tvrdšie odrody hrušiek, mäkšie sa pri pečení môžu stať kašovitými alebo sa rozpadnú.

Diskusia k receptu

kucharka
Robim nieco podobne, ku salatu, hlavne v ktorom je vela rukoly.
Vyzera to na “zjedenie”.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia