Kuskus so zeleninou a s mandľami
František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 14. novembra 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 14. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
600–800 ml (hydinový alebo zeleninový) |
|
120 g |
|
120 g |
|
200 g mladá |
|
50 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
50 g |
|
150 g (nasucho opražené) |
|
Postup
-
1
Kuskus zalejeme asi 600 ml horúceho vývaru, prikryjeme a necháme asi 15 minút napučať. Ak je ešte tvrdý, prilejeme horúci vývar podľa potreby.
- 2
Zeleninu nakrájame na malé kocky a podusíme na olivovom oleji domäkka (podľa potreby môžeme podliať vývarom). Ochutíme soľou a korením.
- 3
Keď je zelenina udusená, ale ešte chrumkavá, pridáme kuskus, najemno pokrájanú petržlenovú vňať, 3/4 nasucho opražených mandľových lupienkov a zľahka premiešame. Hotový kuskus dekorujeme zvyškom mandľových lupienkov. Ak nemáme mandľové lupienky, môžeme použiť mandľové hranolčeky či sekané mandle.
Tiež kuskus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu