Kuskus so zeleninou a s mandľami

František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 14. novembra 2019
Kuskus so zeleninou a s mandľami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g
600–800 ml (hydinový alebo zeleninový)
120 g
120 g
200 g mladá
50 g
100 ml
50 g
150 g (nasucho opražené)




Postup

  1. 1

    Kuskus zalejeme asi 600 ml horúceho vývaru, prikryjeme a necháme asi 15 minút napučať. Ak je ešte tvrdý, prilejeme horúci vývar podľa potreby.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na malé kocky a podusíme na olivovom oleji domäkka (podľa potreby môžeme podliať vývarom). Ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Keď je zelenina udusená, ale ešte chrumkavá, pridáme kuskus, najemno pokrájanú petržlenovú vňať, 3/4 nasucho opražených mandľových lupienkov a zľahka premiešame. Hotový kuskus dekorujeme zvyškom mandľových lupienkov. Ak nemáme mandľové lupienky, môžeme použiť mandľové hranolčeky či sekané mandle.

Diskusia k receptu