Tekvicová nátierka so syrom feta fotorecept
Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 8. novembra 2019
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 8. novembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.
-
2
Upečenú tekvicu preložíme do mixéra, pridáme syr feta, pokrájanú papriku, pažítku, tekvicové semienka a dohladka rozmixujeme. Nátierku dochutíme soľou a korením.
-
3
Nakrájané krajce pečiva (bagety alebo ciabatty) opečieme na olivovom oleji a nanesieme nátierku. Dozdobíme rozdrobenou fetou.
Diskusia k receptu